08.02.2008. / 14:21

Autor: Marko Biočina

ISTRAŽIVANJE

52 posto građana podržava ulazak u NATO

Ulazak Republike Hrvatske u NATO podržava čak 52 posto građana. To je rezultata istraživanja javnog mnijenje instituta GfK. S druge strane 27 posto građana protivi se ulasku u NATO, 18 posto je neopredijeljeno, a 3 posto ne zna ili ne može dati odgovor na to pitanje.

Zanimljivo je da ulazak u NATO više podržavaju muškarci, njih 60 posto, nego žene među kojima tek nešto manje od trećine (31 posto) podržava pristupanje ovom savezu. Anketirani su također upitani hoće li Hrvatska biti sigurnija i snažnija nakon što uđe u vojni savez s članicama NATO-a.

Velika većina ispitanih, čak 78 posto, smatra da će Hrvatska nakon ulaska u NATO uistinu biti sigurnija i snažnija. Takvo mišljenje najjače je među visokoobrazovanima, njih 86 posto odabralo je tu opciju. Također, više od 64 posto građana smatra kako će i hrvatsko gospodarstvo imati koristi od pristupanja NATO-u.

Ovakva istraživanja iznimno su važna s obzirom da je Vlada najavila kako neće raspisivati referendum zbog ulaska u NATO ako stopa izmjerene anketne podrške pridruživanju tom savezu bude veća od 60 posto.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika