12.02.2008. / 13:32

Autor: Katarina Zorić

SRBIJA

Koštunica: Puno nacionalno jedinstvo najvažniji cilj uoči proglašenja neovisnosti Kosova

"Donijeli smo odluku da Vlada Srbije već u četvrtak unaprijed poništi sve protupravne akte o jednostranom proglašenju ove lažne države na tlu Srbije. Nećemo dopustiti ni trenutak postojanje takve tvorevine, već ona mora biti pravno poništena istog trena kada pod vodstvom osuđenih terorista bude nelegalno proglašena", rekao je Koštunica

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je za agenciju Beta kako je državnim institucijama Srbije uoči proglašenja jednostrane neovisnosti Kosova trenutno najvažniji cilj puno državno i nacionalno jedinstvo u njegovoj obrani, naglasivši da je to u ovom trenutku najbitnija poruka Srbima na Kosovu.

"Donijeli smo odluku da Vlada Srbije već u četvrtak unaprijed poništi sve protupravne akte o jednostranom proglašenju ove lažne države na tlu Srbije. Nećemo dopustiti ni trenutak postojanje takve tvorevine, već ona mora biti pravno poništena istog trena kada pod vodstvom osuđenih terorista bude nelegalno proglašena", rekao je Koštunica dodavši da se Srbija najodlučnije oduprla svim vanjskim pritiscima, ucjenama, nuđenjima olakšica i nagrada da na bilo koji način opravda pravno nasilje i postane sudionik u brutalnom kršenju Povelje Ujedinjenih naroda i Rezolucije 1244.

"Time smo sačuvali najvažnije, da samo i isključivo Srbija po međunarodnom pravu i svim zakonima polaže pravo da joj pripada Kosovo bez obzira na protupravna proglašenja i naknadna priznanja jednostrane neovisnosti", rekao je Koštunica. Naglasio je da to pravo Srbiji više "nitko i nikada ne može oduzeti jer se sada, kada je to bilo presudno, njega nismo odrekli niti dali bilo kakvu suglasnost, odnosno potpis na neovisnost Kosova".

Koštunica je za četvrtak sazvao sjednicu Vlade Srbije na kojoj će "biti usvojena odluka o poništavanjuprotupravnih akata privremenih organa na Kosovu o proglašenju neovisnosti, koja će se aktivirati onog trenutka ako dođe do tog nelegalnog akta".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika