13.02.2008. / 15:16

Autor: Eduard Šoštarić

TISKOVNA KONFERENCIJA

MORH potvrdio Nacionalove navode

MORH je na tiskovnoj konferenciji potvrdio Nacionalove natpise o neispravnim zrakoplovima i novim vozilima

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Ministarstvu obrane zamjenik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske general Slavko Barić potvrdio je nedavno pisanje Nacionala kako su trenutno tehnički ispravna samo 4 zrakoplova MIG-21 i da je od ukupnog broja letjelica njih 50 posto ispravno za letenje. Usto, iz MORH-a su najavili kako će od finske Patrie naručiti uz već dogovorenih 84 vozila AMV na osam kotača, dodatna 42 vozila istog proizvođača. Također, ministar obrane Branko Vukelić priznao je kako je do sada bilo propusta u sustavu nabave posebno za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pa je odlučeno da ubuduće pričuvni dijelovi isključivo moraju biti kupljeni od originalnog proizvođača i da više nema nikakvih posrednika u tom poslu. Nacional je doznao kako će državni tajnik MORH-a Mate Raboteg već sutra zbog toga primiti predstavnike ruske državne tvrtke "Rosoboronoexport" s kojima će dogovoriti buduću suradnju po pitanju kupovine pričuvnih dijelova za ruske letjelice.

Što se tiče mirovnih misija u kojima sudjeluju pripadnici Hrvatske vojske, najavljeno je kako će se do konca kolovoza završiti pripreme stotinjak hrvatskih vojnika za mirovnu misiju na Golanskoj visoravni između Sirije i Izraela u sklopu UN snaga pri čemu će hrvatski vojnici zamijeniti slovačke vojnike. Premda se spekuliralo kako bi novi kontingent hrvatskih vojnika za Afganistan dijelom bio poslan na jug zemlje gdje se vode teške borbe, to se neće dogoditi, jer je već odlučeno da 85 vojnika bude raspoređeno na sjeveru Afganistana i to u Mazar-e-Sharifu pod zapovjedanjem njemačkog kontingenta i pokrajini Feyzabad. Pored zadaća očuvanja vojne baze na tim područjima i patroliranja u krugu 20-30 kilometara od baze, manji dio hrvatskih vojnika bit će angažiran kao tim za vezu i obuku afganistanskih vojnika, ali ne u borbenom dijelu postrojbi već isključivo u logističkoj obuci.

Vezane vijesti

Vukelić odbacuje da je u sukobu s Jelićem

Vukelić odbacuje da je u sukobu s Jelićem

Branko Vukelić, član Predsjedništva i politički tajnik HDZ-a održao je tiskovnu konferenciju s porukom da on i predsjednik gradskog HDZ-a i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika