15.02.2008. / 09:25

Autor: Katarina Zorić

VUKOVAR

Razbijači privedeni, Uzelac osudio napad

Zbog tog događaja sinoć je u otvorenom pismu Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara pozvala potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca da se na terenu jasno odredi prema napadu na maloljetne štićenike Đačkoga doma u Borovu naselju

Policija je privela 10 osoba koje se povezuju s napadom na Učenički dom u Vukovaru. U noći sa srijede na četvrtak desetak mlađih osoba zamaskiranih kukuljicama, kapama i šalovima napala je Dom ciglama i drvenim palicama te razbila 20 stakala na prozorima i ulaznim vratima. Napadači su izvikivali "Ovo je Srbija" te psovkama vrijeđali Hrvatsku i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana. Iako policija još uvijek nije otkrila nacionalnost privedenih, današnji tisak navodi da je riječ o mladim Srbima.

Zbog tog događaja sinoć je u otvorenom pismu Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara pozvala potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca da se na terenu jasno odredi prema napadu na maloljetne štićenike Đačkoga doma u Borovu naselju. Branitelji, naime, ocjenjuju kako napad "ima predznak šovinističkoga huliganizma i da može značiti razdor u ionako napetim odnosima nacionalnih zajednica koje žive na tome području".

Potpredsjednik Vlade Uzelac osudio napadPotpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac osudio je danas napad na Učenički dom u Vukovaru. "Vandalski napad na Učenički dom u Vukovaru u kojemu su manifestirani brojni oblici politički i općenito civilizacijski neprihvatljivog ponašanja skupine mladih ljudi, ozbiljno upozorava na potrebu preispitivanja ukupnoga sustava rada s mladima. Ova je potreba napose izražena imaju li se na umu poznata nastojanja i ulaganja kako vukovarskih tako i svih hrvatskih obrazovnih institucija za preveniranjem ovakvih i sličnih pojava u ponašanju mladih ljudi", navodi se u priopćenju.

"Iako su u posljednje vrijeme ohrabrivale ocjene prema kojima je područje Vukovara lišeno ovakvih i sličnih pojava većega intenziteta, ovaj vandalski napad na Učenički dom iziskuje najoštriju osudu i znatno djelotvorniju organiziranu aktivnost svih relevantnih političkih i stručnih službi i ustanova", ističe Uzelac u priopćenju koje je objavio Vladin Ured za odnose s javnošću.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika