20.02.2008. / 08:46

Autor: Marko Biočina

DUBROVNIK

Žužulovo sveučilište bez dozvole za rad

Žužul planira na jesen upisati između 60 i 90 brucoša koji će studij plaćati između 5 i 6 tisuća eura godišnje

Sveučilište koje bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul planira otvoriti u Dominikanskom samostanu u Dubrovniku još neko vrijeme neće početi s radom. Naime, da bi bilo koja visoko obrazovna institucija u Hrvatskoj dobila dozvolu i dopusnicu za rad, njezin studijski program mora odobriti Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje. Upravo je to vijeće za sada odbilo odobriti program koji im je dostavio Žužul.

"Programi su jednom bili na raspravi i zaključeno je da su im potrebne određene dopune i dorada. O njima će nacionalno vijeće ponovno odlučivati i raspravljati", rekla je Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za visoko obrazovanje, institucije koja obavlja administrativne poslove za Vijeće. Prema neslužbenim informacijama, Žužul će morati doraditi programe za studije diplomacije, međunarodne ekonomije i poslovanja te povijesti kulture i civilizacija.

Ipak, bivši ministar je uvjeren kako će na jesen upisati prve studente. "Podržavam proceduru jer država mora štititi kvalitetu visokog obrazovanja. Nema tu nikakvih ozbiljnih problema i očekujem da ćemo na jesen upisati prve studente. U ovom trenutku imamo 11 sveučilišnih profesora s punim radnim vremenom te znatan broj gostujućih profesora.", rekao je Žužul koji planira na jesen upisati između 60 i 90 brucoša koji će studij plaćati između 5 i 6 tisuća eura godišnje.

Vezane vijesti

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Borac za javne natječaje: Žužul blokira izbor čelnika Croatia Airlinesa

Srećko Šimunović, izvršni direktor za marketing i nabavu Croatia Airlinesa, trebao bi naslijediti Ivana Mišetića na čelu nacionalne aviokompanije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika