25.02.2008. / 13:31

Autor: Marko Biočina

INTERVJU

Eduardo: Ne ljutim se na Taylora, ovakve stvari se događaju

"Znam da je javnost htjela čuti pokoju moju riječ i na ovaj način želim im uzvratiti, zahvaliti kad drukčije ne mogu", poručio je Eduardo

Nakon što je u subotu pretrpio zastrašujuću ozljedu i po hitnom postupku bio operiran u bolnici u Birminghamu, Eduardo da Silva je razgovarao s hrvatskim novinarima. U intervjuu objavljenom u većini hrvatskih dnevnih novina Eduardo je zahvalio javnosti na potpori, ali zatražio da se neko vrijeme ne uznemirava njega i njegovu obitelj. Na pitanje je li ga bilo kako se osjećao nakon Taylorovog starta Eduardo odgovara: "A gledaj, bilo me strah ispočetka, ma nisam ni bio svjesan što se zapravo dogodilo, koliko sam stradao, ali bojao sam se. Poslije, kad sam došao u bolnicu, više me nije bilo toliko strah koliko sam bio nervozan jer nisam znao koliko je to ozbiljna ozljeda. Bilo je jako bolno. Možeš zamisliti, ali sad sam super, ne boli me. I dobro sam, stvarno sam dobro. Zapravo, ja i ne znam što je sve stradalo, nisam puno pričao s liječnicima. Rekli su mi jedino da je operacija dobro prošla, da su zadovoljni. ".

Eduardo će danas u bolničkom krevetu proslaviti svoj 25. rođendan. Upitan hoće li biti slavlja Dudu kaže: "Lako sad za rođendan, meni je već slavlje što mi je obitelj ovdje. Slavlje mi je što su toliki ljudi uz mene. HNS, stožer reprezentacije, igrači, suigrači iz Arsenala, novinari, pa i navijači drugih klubova ovdje u Engleskoj, dobio sam toliko podrške da to nikad nisam mogao zamisliti. I iz Dinama, zahvaljujem Tomi Petrinjcu i Boysima na velikoj podršci. Znam da je javnost htjela čuti pokoju moju riječ i na ovaj način želim im uzvratiti, zahvaliti kad drukčije ne mogu."

Iako se u medijima pojavila informacija kako je Eduarda u bolnici posjetio i Martin Taylor, igrač koji ga je ozljedio, hrvatski nogometaš to nije mogao potvrditi, iako je rekao da bi ga primio ako bi ovaj želio doći: "Nije bio, ili barem ne da bih se sjetio. A subote navečer slabo se sjećam, budio sam se iz narkoze nakon operacije. I nakon toga nisam više mogao spavati jer sam cijelo popodne spavao, bar sam se naspavao. Ako želi, samo neka dođe, primit ću ga i pričati s njim. Dogodilo se, nije htio. Gledam na ovo kao na rizik posla, događa se to u sportu i šta sad, to je život, ideš malo gore, malo dolje, događaju se lijepe i ružne stvari."

Jedan od najuglednijih britanskih osteopata i fizioterapeuta Tima Allardycea, Eduardo je mogao izgubiti stopalo da liječnici nisu brzo reagirali.

"Kada se stopalo na takav način pomakne teško stradavaju krvne žile i dolazi do vrlo ozbiljne situacije. Možete izgubiti stopalo vrlo lako. U takvim situacijama je brzina iznimno važna. Morate što prije vratiti stopalo i namjestiti kosti, te započeti operaciju", rekao je Allardyce.

Upozorio je da Eduarda očekuje dugotrajan oporavak, a postoji mogućnost i da se nikada u potpunosti ne oporavi. Procjenjuje da bi oporavak trajao oko devet mjeseci, ali i da će uvijek postojati strah da mu se to ne ponovi.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika