26.02.2008. / 15:27

Autor: Marko Biočina

BEOGRAD

Nastradali mladić u američkoj ambasadi otrovan?

Sve sumnje oko uzroka smrti Zorana Vujovića trebao bi biti razriješene nakon toksikološkog pregleda

Zoran Vujović, mladić čije je spaljeno tijelo pronađeno u ambasadi SAD-a u Beogradu, nakon što je prošlog tjedna taj objekt napala bijesna masa prosvjednika, vjerojatno je bio otrovan, objavio je beogradski dnevni list Press. Press se poziva na neimenovani izvor blizak istrazi o pogibelji mladića prema kojemu je "Vujović mogao stradati na dva načina, ili se ugušio ugljen-monoksidom ili nekim bojnim otrovom, koji je jedino mogao da bude ispušten unutar ambasade".

Navodno neke strane ambasade kao dio svog sigurnosnog sustava koriste i nervne plinove kojima se može onesposobiti napadače.Kako piše beogradski dnevnik, srpskim istražiteljima je sumnjivo to što su prilikom dolaska u ambasadu tamo zatekli Amerikance, iako su službenici tvrdili kako u ambasadi nema nikoga: "Ima tu mnogo nelogičnosti. Međutim, ono što nas je posebno iznenadilo je to da smo u ambasadi zatekli Amerikance, a da su SAD i poslije sat vremena od pronalaženja leša tvrdile da u ambasadi nema nikoga, da bi poslije izvjesnog vremena ipak priopćile da je unutra bilo njihovog osoblja. Ne znamo gdje su ti ljudi mogli biti, ali su se jasno vidjela dvoja vrata koja su bila blindirana i koja su reagirala na senzor i šifru. Ta vrata ne bi mogla razbiti ni bomba!

Ne želim prejudicirati dajte da sačekamo nalaz toksikologije, ali u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je netko iznutra ubacio neki otrov koji je mogao odmah ubiti ili onesvijestiti Zorana , koji je onda namjerno ostavljen da živ izgori. Inače, u prostoriji u kojoj smo zatekli njegov leš nije bilo nikakvih projektila, a na lešu nisu konstatirane nikakve rane ili ubodi."

Sve sumnje oko uzroka smrti Zorana Vujovića trebao bi biti razriješene nakon toksikološkog pregleda.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika