28.02.2008. / 09:18

Autor: Marko Biočina

NEPRAVILNOSTI U MORH-U

Rončević: Nisam kriv, neka me istraže

Nakon što je Državna revizija u svom izvješću utvrdila kako je Ministarstvo obrane tijekom 2006. godine potrošilo 73 milijuna kuna bez provođenja javnih natječaja kako je propisano zakonom, u medijima se spekulira da bi policija mogla otovriti istragu na temelju nalaza revizije.

Ono što je zanimljivo u cijelom slučaju je to da bi policija onda provodila istragu i nad samim ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem, koji je 2006. godine obnašao dužnost ministra obrane te bi kao takav mogao biti jedan od odgovornih za spomenute nepravilnosti. Iako mnogi tvrde kako bi se u tom lučaju Rončević našao u sukobu interesa, sam ministar tvrdi kako je policija neovisna u provođenju svojih istraga.

"Policija je samostalna u svom radu i jedini u kojemu treba postupati su zakoni, propisi i pravila struke. Kao ministar unutarnjih poslova ne provodim istrage i ne rukovodim policijskim radom", rekao je Rončević koji je uz to još jednom naglasio kako nije odgovoran za nepravilnosti u MORH-ovoj nabavi: "U prethodnoj funkciji ministra obrane nisam bio načelnik službe za nabave niti sam provodio postupke nabave, nego je to radila Služba za ugovaranje i nabavu koja je pri Upravi za materijalne resurse".

Za sada još nije poznato predstavljaju li nepravilnosti koje je uočila Državna revizija kazneno djelo. Ipak, kako piše Jutarnji list, ove se nepravilnosti ne bi dogodile da je Rončević u MORH-u uveo centralizirani sustav nabave.

Vezane vijesti

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finska policija uskoro bi mogla krenuti s istragom koja bi proučavala moguće podmićivanje hrvatskih dužnosnika od strane finske tvrtke Patria, koja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika