29.02.2008. / 09:43

Autor: Marko Biočina

CVJETNI PROLAZ

Horvatinčićevom projektu prijeti dvogodišnji zastoj

Rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš smatra kako je teško očekivati da će se Stomatološki fakultet preseliti prije 2010. godine, što nači da bi Horvatinčić morao odgoditi početak radova barem za dvije godine

Građevinski poduzetnik Tomislav Horvatinčić prije nekoliko dana je objavio kako odustaje od kupnje stanova u Varšavskoj koji su mu bili potrebni za realizaciju kontroverznog projekta Cvjetni prolaz. Horvatinčića je odbila visoka cijena koju su vlasnici stanova postavili, oko 8 tisuća eura po kvadratu.

Zato se sada Horvatinčić okrenuo drugom rješenju, kupovini zgrade Stomatološkog fakulteta u Gundulićevoj ulici te već najavio kako će ponuditi najvišu cijenu za taj objekt. Ipak, kako je ustvrdio dekan Stomatološkog fakulteta Dragutin Komar, taj objekt još nije na prodaju: "Iako je ideja o prodaji stare zgrade i izgradnji nove stara koliko i fakultet, odluku o prodaji još nismo donijeli. Iako smo vlasnici zgrade, prema Statutu Sveučilišta konačnu odluku o preseljenju i raspisivanju natječaja za prodaju donosi Senat". Rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš smatra kako je teško očekivati da će se fakultet preseliti prije 2010. godine.

To znači da bi Horvatinčić morao odgoditi početak radova barem za dvije godine, a prema nekim informacijama on nije i jedini zainteresirani kupac. U kuloarima se pričalo kako je za zgradu Stomatologije zainteresiran i Marijan Hanžekković, ugledni zagrebački odvjetnik i bivši suvlasnik Dinersa.

Ipak, Hanžeković je to demantirao: "Ovo je prvi glas za mene. Nisam zainteresiran za zgradu u Gundulićevoj 5 niti je imam namjere kupiti. S Horvatinčićem nemam apsolutno nikakve kombinacije".

Bez zgrade Stomatologije ili stanova u varšavskoj Horvatinčić ne može realizirati svoj projekt na željeni način. Zbog toga nema puno izbora, ili će projekt odgoditi na nekoliko godina dok se oslobodi fakultetska zgrada ili će morati pristati na uvjete vlasnika stanova u Varšavskoj.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika