02.03.2008. / 13:53

Autor: Katarina Zorić

RAZGOVOR

Dudu: Najteže mi je što ću propustiti svoj prvi Euro u hrvatskom dresu

Eduardo je kazao kako ga je u bolnici posjetio branič Birminghama Martin Taylor, koji mu je slomio nogu."Vjerujem da je Taylor bio iskren. Iako mi je uništio sezonu, nemoguće mi je zamisliti da je to učinio s predumišljajem i zato sam prihvatio njegovu ispriku", rekao je Eduardo

Napadač Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva koji je prošlog tjedna doživio lom noge, izjavio kako je brza reakcija Arsenalova fizioterapeuta Garya Lewina vjerojatno spasila njegovu karijeru.

"Ozljeda je bila tako teška da sam mogao ostati bez stopala. No, zahvaljujući brzoj i odličnoj reakciji Garya Lewina posljedice ove ozljede su znatno manje. Zbog toga ću do kraja života biti zahvalan Garyju Lewinu", izjavio je Eduardo u razgovoru za današnje izdanje britanskog dnevnika News of the World, a koji je prenijela i novinska agencija Reuters.

Uz tekst je objavljena i slika Eduarda koji stoji uz pomoć štaka, a lijeva noga mu je u gipsu. U tekstu se napominje da još uvijek postoji opasnost od infekcije nakon operacije lijeve noge.

Eduardo priznaje da mu je najveće razočaranje što neće moći igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu koje za nešto više od tri mjeseca počinje u Austriji i Švicarskoj.

"Jako mi je žao što neću moći pomoći Arsenalu u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka, ali najteže mi pada što ću propustiti svoje prvo Europsko prvenstvo u hrvatskom dresu. Moram reći da je plasman na EP jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu, a nastup na Euru 2008. bio je moj veliki san. No, tek mi je 25 godina i nadam se da će biti još europskih prvenstava", rekao je Eduardo.

Hrvatski reprezentativac još se jednom zahvalio svima koji su mu poslali poruke potpore, suigračima iz reprezentacije, Arsenala, navijačima u Hrvatskoj i Engleskoj.

"Zvali su me svi suigrači iz reprezentacije, izbornik Slaven Bilić, i njihova potpora mi doista puno znači. Prije tjedan dana gledao sam sa strahom u budućnost, ali sada je već bolja situacija. Morat ću nositi gips dva mjeseca, a nakon toga ću moći vježbati ali samo sa minimalnim pokretima. Tek nakon šest mjeseci bi mogao početi vježbati malo jačim intezitetom", napomenuo je Eduardo.

Eduardo je kazao kako ga je u bolnici posjetio branič Birminghama Martin Taylor, koji mu je slomio nogu."Vjerujem da je Taylor bio iskren. Iako mi je uništio sezonu, nemoguće mi je zamisliti da je to učinio s predumišljajem i zato sam prihvatio njegovu ispriku", rekao je Eduardo.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika