03.03.2008. / 09:08

Autor: Marko Biočina

HSS-OVI STAVOVI

Friščić se predomislio oko ZERP-a i NATO-a

Upravo su ZERP i referendum za NATO bili među temeljnim političkim stavovima koje je HSS u koaliciji s HSLS-om ponudio hrvatskim biračima. Ipak, samo dva mjeseca nakon izbora, stavovi koje u svojim izjavama iznosi predsjednik HSS-a su dijametralno suprotni

"Sigurno je da nećemo koalirati s onima koji smatraju da ZERP ne treba primijeniti i da ne treba provesti referendum za NATO", govorio je predsjednik HSS-a Josip Friščić u nedavnoj izbornoj kampanji. Upravo su ZERP i referendum za NATO bili među temeljnim političkim stavovima koje je HSS u koaliciji s HSLS-om ponudio hrvatskim biračima. Ipak, samo dva mjeseca nakon izbora, stavovi koje u svojim izjavama iznosi predsjednik HSS-a su dijametralno suprotni.

Danas Friščić tvrdi kako nije bitno hoće li se ZERP primjenjivati u koracima ili odjedanput, dok referendumj o NATO-u nije potreban jer potpora građana porasla iznad 50 posto.

Sam Friščić tvrdi kako nije promijenio mišljenje: "Nisam promijenio stajalište. ZERP je na snazi i odgode neće biti. Što se NATO-a tiče, tražili smo da se ljudima objasni što znači ulazak u NATO i kako su na tribinama i skupovima upoznavani s detaljima, tako je rasla i potpora. Osim toga, tomu je pridonijelo i to što se u međuvremenu promijenila i sigurnosna situacija u okruženju".

Ipak, Jutarnji list je objavio usporedbu Friščićevih prošlotjednih izjava i od prije nekoliko mjeseci.

O ZERP-u

listopad 2007.
Ne smije biti popuštanja i odluka Sabora o punoj primjeni ZERP-a mora se provesti. HSS vam jamči da će i ubuduće biti nepokolebljiv i ustrajan u svojim stajalištima oko najvažnijih pitanja za RH.

veljača 2008.
Nije bitno hoće li se ZERP primjenjivati odjedanput ili u koracima. Bitno je da nam se prizna pravo da smo mi ti koji ćemo dalje razvijeti i brodove za nadzor i osposobljavati flotu.

O referendumu za NATO

lipanj 2007.
Sigurno je da nećemo koalirati s onima koji smatraju da ZERP ne treba primijeniti i da ne treba provesti referendum za NATO

veljača 2008.
Referendum za NATO više nije potreban jer je potpora građana ulasku u taj vojni savez porasla iznad 50 posto. Osim toga, u međuvremenu se promijenila sigurnosna situacija u okruženju.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika