04.03.2008. / 16:21

Autor: Katarina Zorić

REGISTAR BRANITELJA

Huškar: Registar treba objaviti

Predsjednica Udruge Slavica Hruškar smatra da za objavu Registra nije potrebna izmjena Zakon o tajnosti podataka već je dovoljno da popis sadržava ime i prezime, datum rođenja i pukovniju svakog branitelja

Nakon opercija "Dijagnoza 1 i 2" ponovo se otvorilo pitanje o objavi Registra hrvatskih branitelja i njegovoj reviziji. Tu ideju podržava i Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski u kojoj napominju da se s tim slaže i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Predsjednica Udruge Slavica Hruškar smatra da za objavu Registra nije potrebna izmjena Zakon o tajnosti podataka već je dovoljno da popis sadržava ime i prezime, datum rođenja i pukovniju svakog branitelja, a sve kako bi se znalo tko je tko u sadašnjem Ragistru od 495000 branitelja. "Više od 330000 sa cijelom logistikom nije moglo biti u Domovinskom ratu niti je bilo. Ovo su sve ostalo neki kvazi-branitelji i želimo vidjeti te ljude", izjavila je Hruškar.

Hruškar kaže kako je potrebno napraviti reviziju popisa branitelja i invalida Domovinskog rata, a napominje da ne postoje lažni branitelji, već "osobe koje se lažno predstavljaju". "Dragovoljci Domovinskog rata stoga su spremni na reviziju svih prava koja su stekli, kako bi se konačno stavila točka na hrvatske branitelje", rekla je Hruškar koja smatra da će objavljivanje Registra raščistiti mnogo toga.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika