05.03.2008. / 14:53

Autor: Katarina Zorić

BEOGRAD

Prekinuta sjednica Skupštine Srbije

Srbijanski predsjednik Boris Tadić sinoć je izjavio da se ta rezolucija ne bavi očuvanjem integriteta Srbije i ne koristi obrani Kosova, nego za cilj ima da Srbija više ne pregovara o budućem članstvu u EU

Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić prekinuo je tek započetu sjednicu parlamenta zbog toga što srbijanska vlada još nije dostavila mišljenje o prijedlogu rezolucije Srpske radikalne stranke koja uvjetuje nastavak pregovora s Europskom unijom potvrdom suvereniteta Srbije i na Kosovu.

Na samom početku redovnog proljetnog zasjedanja prihvaćen je dnevni red na kojemu je kao prva točka za raspravu bila uvrštena ova rezolucija. Za taj prijedlog svoj glas su dali zastupnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, Nove Srbije Velimira Ilića i Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, dok su protiv bili - ili nisu glasovali - zastupnici Demokratske stranke Borisa Tadića, G17 Plus Mlađana Dinkića, Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i stranke manjina. Dok je stranka premijera Koštunice najavila jučer da podržava radikalski prijedlog rezolucije, Koštuničini koalicijski partneri u vladajućoj koaliciji - DS i G17 Plus- ocijenili su da je ta rezolucija štetna za Srbiju, ali i odnose u vladajućoj koaliciji.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić sinoć je izjavio da se ta rezolucija ne bavi očuvanjem integriteta Srbije i ne koristi obrani Kosova, nego za cilj ima da Srbija više ne pregovara o budućem članstvu u EU.Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je za Radio B92 da je podrška Koštuničine stranke prijedlogu rezolucije radikala pokušaj formiranja nove većine u parlamentu.

Prema neslužbenim najavama iz srbijanskog parlamenta prekinuto zasjedanje Skupštine Srbije moglo bi biti nastavljeno najranije u petak, ako srbijanska Vlada na svojoj sutrašnjoj redovnoj sjednici donese i dostavi mišljenje o tom prijedlogu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika