06.03.2008. / 16:34

Autor: Katarina Zorić

SRBIJA

Tadić: "Odmah bih potpisao SSP"

Srbijanski predsjednik smatra da Srbija kao članica EU ima mogućnost spriječiti druge države da postanu članice. "Dakle može spriječiti da Kosovo postane članica", istaknuo je Tadić

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas kako bi odmah potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom ako bi to Srbiji danas bilo ponuđeno, javlja Radio B92. "Imam na to pravo. Takav ugovor štitio bi interese Srbije i naš identitet u Europi, sigurnost i integritet naše zemlje", rekao je Tadić na konferenciji za novinare. "Ako ne idemo prema EU, sigurno se u godinama koje dolaze odričemo i našeg integriteta", ustvrdio je Tadić.

Smatra da Srbija kao članica EU ima mogućnost spriječiti da druge države postanu članice. "Dakle može spriječiti da Kosovo postane članica", istaknuo je srbijanski predsjednik.

Tadić je apelirao da se Prijedlog rezolucije Srpske radikalne stranke, koju su podržale koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije te oporbena Socijalistička partija Srbije, povuče iz procedure ponovivši da se njome zloupotrebljava pitanje Kosova kako bi se prekinulo približavanje Europskoj uniji.

Naglašava da Srbija mora pažljivo osmisli politički plan obrane integriteta zemlje. "Imali smo devedesetih politiku koja je upadala u zamke i posljedice toga mi i danas trpimo... Upravo zbog takve politike naši sunarodnjaci danas ne žive tamo gdje su vijekovima živjeli", rekao je Tadić istaknuvši da se srbijanski interesi mogu obraniti samo politikom stvarnog, a ne lažnog domoljublja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika