07.03.2008. / 09:09

Autor: Katarina Zorić

BEOGRAD

Tadić upozorio Hrvatsku da ne priznaje Kosovo

"I s Hrvatskom, ali i sa svim ostalim zemljama u regiji želimo najbolje moguće odnose", rekao je Tadić

Srbijanski predsjednik Boris Tadić sugerirao je jučer Hrvatskoj da ne prizna neovisnost Kosova s obzirom na to da još nije ispunila sve pretpostavke za prijam u EU. "I s Hrvatskom, ali i sa svim ostalim zemljama u regiji želimo najbolje moguće odnose", rekao je Tadić i upozorio da će svaka moguća odluka o priznanju Kosova imati duboke političke i ekonomske posljedice zbog čega bi sve zemlje regije trebale dobro razmisliti o tom pitanju.

Tadić je također izjavio da bi odmah potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom kad bi danas bio ponuđen Srbiji. "Imam na to pravo. Takav ugovor štitio bi interese Srbije i naš identitet u Europi, sigurnost i integritet naše zemlje", istaknuo je srbijanski predsjednik.

Smatra da potpisivanje SSP-a podrazumijeva ekonomsku stabilizaciju, ali da predviđa i poštovanje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a koja Kosovo definira kao sastavni dio Srbije. Rekao je također da će odluka Slovenije da prizna Kosovo poremetiti odnose dviju zemalja i da je razočaran raspravom o tome u slovenskom parlamentu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika