07.03.2008. / 10:11

Autor: Katarina Zorić

POLICIJA

Rončević: Neću smijeniti Benka

Iako su se pojavile informacije da će ministar policije smjeniti Benka, Rončević je u proceduru uputio hitne izmjene Zakona o policiji kojima će se rješiti status Marijana Benka koji bi se po položaju trebao izjednačiti s ravnateljima obavještanih službi

Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević odbacio je sva nagađanja i spekulacije o sukobima između njega i ravnatelja policije Marijana Benka. "Ako takve informacije dolaze iz sustava MUP-a, to znači da ih šire oni koji imaju previše vremena, a premalo obaveza", ustvrdio je Rončević.

Iako su se pojavile informacije da će ministar policije smjeniti Benka, Rončević je u proceduru uputio hitne izmjene Zakona o policiji kojima će se rješiti status Marijana Benka koji bi se po položaju trebao izjednačiti s ravnateljima obavještanih službi, piše Jutarnji list.

Rončević ističe da izvrsno surađuje s Benkom te napominje da tvrdnje koje se posljednjih dana plasiraju u javnost sigurno nisu dobronamjerne. Kaže kako je već postalo apsurdno da on i ravnatelj svakodnevno moraju uvjeravati javnost da su u dobrim odnosima.

Iako ministar Rončević tvrdi da zakonske izmjene nisu zbog Benka, nego zbog usklađivanja Zakona o policiji s druga dva propisa kojima se ukidaju pomoćnici ministra kao državni dužnosnici, najavljene promjene propisa ipak se izravnu dotiču Benka. Naime, u Zakonu o policiji stoji da je ravnatelj policije istovremeno pomoćnik ministra, što je za Benka značilo da bi se trebao javljati na natječaj i čekati da ga ministar ponovno formalno imenuje, ali i da ima status i plaću nižu od državnih tajnika.

Kako se nakon formiranja nove Vlade previdjela situacija u kojoj se Benko našao, njegov početni stav je bio da se neće ni javljati na natječaj za pomoćnika ministra ako se problem ne rješi. Apsurdna situacija u kojoj se Benko našao Benko rješit će se tako da će se u Zakonu o policiji izbrisati da je ravnatelj policije pomoćnik ministra, već će Benko ubuduće biti glavni ravnatelj policije.

Vezane vijesti

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finci pokreću policijsku istragu: Pod sumnjom poslovi Patrie u Hrvatskoj

Finska policija uskoro bi mogla krenuti s istragom koja bi proučavala moguće podmićivanje hrvatskih dužnosnika od strane finske tvrtke Patria, koja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika