10.03.2008. / 15:45

Autor: Katarina Zorić

SRBIJA

Tadić: Pozivam Hrvatsku da ne dijeli lekcije Srbiji

"Hrvatski političari neka dobro razmisle o izjavama koje ugrožavaju teritorijalni integritet Srbije. Ja ih molim da se suzdrže od dijeljenja lekcija Srbiji i da rješavaju svoje probleme", rekao je Tadić

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je političare iz regije, a posebno iz Hrvatske da ne "dijele lekcije" Srbiji. "Neki političari iz regije dijele nam lekcije i to je smiješno", rekao je sinoć Tadić gostujući u emisiji "Utisak nedelje" Televizije B92 u. Nakon što mu je voditeljica spomenula da je hrvatski premijer Ivo Sanader njemu poručio da mu ne drži lekcije, Tadić je rekao da on "štiti interese Srbije u bilateralnim odnosima".

"Hrvatski političari neka dobro razmisle o izjavama koje ugrožavaju teritorijalni integritet Srbije. Ja ih molim da se suzdrže od dijeljenja lekcija Srbiji i da rješavaju svoje probleme", rekao je Tadić naglasivši da Hrvatskoj stvarno želi sve najbolje jer je njezin put u Europsku uniju dobar i za Srbiju, ali i za ostale zemlje u regiji.

Srbijanski predsjednik istaknuo je da neće prihvatiti ucjene iz EU, odnosno najave da bi Srbija mogla ući u tu organizaciju vrlo brzo nakon što prizna neovisno Kosovo. "To preventivno kažem, neka čuju europski predstavnici da ne mogu računati na to da će bilo tko u Srbiji prihvatiti uvjet da Srbija prizna Kosovo kako bi nastavila europske integracije", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da njegov politički program i dalje sadrži dvije bitne komponente "i Kosovo i europske integracije", jer je obrana integriteta zemlje njegova ustavna obveza i "duboko ljudsko uvjerenje", a europske integracije politička obveza i jednako tako "duboko ljudsko uvjerenje".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika