10.03.2008. / 16:43

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

HSP u koaliciju s HDZ-om?

Predsjednik HSP-a Ante Đapić još uvijek ne želi reći s kime će njegova stranka koalirati, a sinoć je najavio da HSP s obzirom na to da je relativni pobjednik ima pravo birati s kime će razgovarati

Tko će formirati novu gradsku vlast u Osijeku još uvijek nije poznato. Na jučerašnjim izvanrednim izborima pobijedio je HSP koji je osvojio devet mandata. Međutim, za većinu u Gradskom vijeću Đapićeva stranka treba potporu još četiri vijećnika.

Predsjednik HSP-a Ante Đapić još uvijek ne želi reći s kime će njegova stranka koalirati, a sinoć je najavio da HSP s obzirom na to da je relativni pobjednik ima pravo birati s kime će i do koje mjere razgovarati. Neslužbeno se doznaje da su se već sastali čelnici zasad najizglednije koalicije - HSP-a i HDZ-a čiju je listu nosio Miroslav Škoro i osvojio pet mjesta u Gradskom vijeću.

Glavašev HDSSB i HSS zajedno su dobili šest mandata od kojih je jedan pripao HSS-u. Najveći poraz doživio je SDP koji će imati samo tri vijećnika, dok je koalicija HNS-a, HSU-a i Zelenih Hrvatske osvojila dva mandata pa u Gradsko vijeće ulazi jedan HNS-ovac i jedan umirovljenik.

Privremeni rezultati osječkih izbora bit će sutra objavljeni u novinama, a nakon žalbenog roka od 48 sati bit će proglašeni službenima.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika