12.03.2008. / 09:15

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Sastanak HSP-a i HDZ-a, Đapić uvjeren u dogovor

Čelnik HSP-a kaže samo kako je sigurno da će HSP voditi gradsku vlast jer "pobjeda je toliko uvjerljiva da niti jedna druga stranka nema šansu bojkotirati sastavljanje vlasti"

Danas bi se moglo doznati tko će formirati novu vlast u Osijeku. Naime, predsjednik HSP-a Anto Đapić za danas je najavio razgovore o suradnji s HDZ-om i to je prva opcija pravaša za dogovor nakon izbora. Đapić vjeruje da će se uspjeti dogovoriti, ali zasad ne želi ništa prognozirati, javlja Media servis.

Kaže samo kako je sigurno da će HSP voditi gradsku vlast jer "pobjeda je toliko uvjerljiva da niti jedna druga stranka nema šansu bojkotirati sastavljanje vlasti".

HSP je u nedjelju na izborima za gradsku vlast u Osijeku osvojio devet vijećničkih mjesta, a HDZ pet. Postigne li se dogovor, imali bi zajedno 13 od 25 vijećnika u Gradskom vijeću što bi im omogućilo da formiraju vlast. Osijek je bez gradske vlasti već šest mjeseci.

Vladajuća koalicija HSP/HDSSB raspala se nakon svađe oko modela izgradnje sportske dvorane. Vlada je u listopadu raspustila Gradsko vijeće Osijeka i na čelo grada postavila povjerenicu Danijelu Lovoković. Koalicija HDSSB - HSS osvojila je šest, SDP tri i HNS - HSU - Zeleni dva vijećnika.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika