12.03.2008. / 10:35

Autor: Katarina Zorić

SLOVENIJA

U općem štrajku 200.000 zaposlenika

Na naplatnim postajama na slovenskim autocestama štrajkat će se od 9 do 10 sati, a u tom će vremenu biti otvorena samo jedna traka kroz koju će prolaziti vozači koji plaćaju gotovinom, ali i oni koji imaju pretplatu

U Sloveniji je danas počeo opći štrajk upozorenja nakon neuspjeha pregovora Saveza samostalnih sindikata i poslodavaca. Najavljeno je da će u štrajku sudjelovati oko 200.000 zaposlenika. Štrajk je počeo u 6 sati i trajat će do 22 sata. Štrajkat će se u različito vrijeme, a i dužina štrajka je različita ali u prosjeku tri sata. U štrajku će sudjelovati svi - trgovina, industrija, komunalne tvrtke, tvrtke vezane uz promet i veze.

Na naplatnim postajama na slovenskim autocestama štrajkat će se od 9 do 10 sati, a u tom će vremenu biti otvorena samo jedna traka kroz koju će prolaziti vozači koji plaćaju gotovinom, ali i oni koji imaju pretplatu.

Sinoć su do kasno trajali pregovori slovenskog Saveza samostalnih sindikata i poslodavaca o povišici plaća. Sindikati traže za sve zaposlene povišiću u visini lanjske inflacije od oko 5%. Poslodavci nisu pristali na povišiću za sve jer su nekima već prošle godine povećavane plaće.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika