13.03.2008. / 09:27

Autor: Katarina Zorić

NASTAVAK SUĐENJA U HAAGU

Svjedoči prvi svjedok tužiteljstva

Svoj iskaz danas će dati prva svjedokinja koja se vodi kao svjedok 136, a svjedočiti će uz zaštitne mjere. Za glavno ispitivanje svjedokinje predviđeno je oko pola sata, a potom slijedi protuispitivanje

Saslušanjem svjedoka evidentiranog pod brojem 136 danas se nastavlja suđenje generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženima za zločine u Oluji. Time počinje dokazni postupak optužbe.

Haško tužiteljstvo pred sudsko vijeće će izvesti 134 svjedoka kako bi pokušali dokazati odgovornost trojice hrvatskih generala za zločine počinjene za vrijeme Oluje.

Svoj iskaz danas će dati prva svjedokinja koja se vodi kao svjedok 136, a svjedočiti će uz zaštitne mjere. Za glavno ispitivanje svjedokinje predviđeno je oko pola sata, a potom slijedi protuispitivanje.

Odvjetnici generala Gotovine Luka Mišetić i Greg Kehoe iznijeli su jučer teze i argumente kojima osporavaju teze tužitelja. U svojim uvodnim riječima poručili su da Tužiteljstvo ne može pružiti nijedan dokaz koji potvrđuje odgovornost generala za ratne zločine, uključivši za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu, planiranje i izvođenje neselektivnih topničkih napada, progon srpskog stanovništva ili propuste kažnjavanja podređenih počinitelja zločina.

U sudnici su pustili nekoliko filmova kojima su pokazali da Gotovina nije dopuštao incidente i da je Srbe protjerivalo vodstvo tzv. Krajine, a ne optuženi generali.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika