13.03.2008. / 19:02

Autor: Katarina Zorić

KOALICIJA

Friščić ništa ne zamjera Sanaderu

Premijer Ivo Sanader zamolio je koalicijskog partnera Friščića da za vrijeme glasovanja o ZERP-u HSS-ovci napuste sabornicu, ali je Friščić to odbio. Ohrabrujuće Barossove izjave nisu umirile predsjednika HSS-a jer smatra da će iz Europe biti još ucjena za Hrvatsku

Iako je HSS-u ZERP bio iznimno važan, HDZ je od njega odustao, međutim, šef HSS-a Josip Friščić kaže da se ne osjeća izdano, javlja Media servis. Friščić ne zamjera Sanaderu ni sinoćnju izjavu da nije važno što misli HSS već što misli HDZ.

"On je jučer bio kao na streljani jer se gledalo što je govorio u studenom, u kampanji, u siječnji, itd. U navali tih izjava mene onda to ne čudi i nije me uvrijedilo", rekao je Friščić.

Premijer Ivo Sanader zamolio je koalicijskog partnera Friščića da za vrijeme glasovanja o ZERP-u HSS-ovci napuste sabornicu, ali je Friščić to odbio. Ohrabrujuće Barossove izjave nisu umirile predsjednika HSS-a jer smatra da će iz Europe biti još ucjena za Hrvatsku.

Friščić tvrdi da nisu uopće razmišljali o napuštanju Vlade. " Ja sam premijeru rekao - ako vi smatrate da je to toliko značajno, onda sam spreman da sjednemo za stol i o tome razgovaramo jer nema takve svete fotelje zbog koje bi HSS morao odstupati od svojih stavova. On je rekao kako o tome nećemo razgovarati", ističe Friščić.

Unatoč krizi na samom početku mandata, Friščić je uvjeren da će ova Vlada izdržati sve četiri godine.





Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika