19.03.2008. / 16:27

Autor: Marko Biočina

KADROVSKE PROMJENE

Novi ministri u Fondu za privatizaciju

Osim što je priznala neovisnost Kosova, Vlada je na današnjoj sjednici donijela i odluku o određenim kadrovskim promjenama u državnim fondovima i tvrtkama. Tako će novi članovi Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju postati ministar turizma Damir Bajs i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.

Uzelac je kasnije na sjednici ponudio ostavku zbog neslaganja s priznanjem Kosova, tako da njegovo imenovanje treba uzeti s rezervom. Njih dvojica bi trebali zamijeniti Ivana Šukera i Božidara Kalmetu. Na čelu Upravnog odbora Fonda ostaje Damir Polančec, a članovi će i dalje biti Petar Čobanković i sindikalni predstavnik Ozren Matijašević.

Vesna Bakran bit će predsjednica Uprave Hrvatske lutrije, dok će predsjednik Nadzornog odbora biti ministar obrane Branko Vukelić, a njegov zamjenik Josip Gumzej. Razriješen je pomoćnik ministra gospodarstva Željko Tomšić, radi odlaska na dužnost u Upravi Hrvatske elektroprivrede.

U Ministarstvu kulture bi kadrovska slika trebal ostati ista i u slijedeće četiri godine. Naime, ravnatelji uprava bit će dosadašnji pomoćnici Srećko Šestan, Branka Šulc, Ante Mandarić i Čedomir Višnjić.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika