20.03.2008. / 15:35

Autor: Katarina Zorić

NAGRADA

Vukeliću 58 tisuća kuna nagrade za rad u Brodosplitu

Novi članovi Nadzornog odbora su predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak, državni tajnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač i član uprave Tehnološkog centna Split Ivica Veža. Izvanredna skupština održala se na zahtjev HFP-a

Ministar Branko Vukelić više nije član Nadzornog odbora Brodosplita, a za svoj rad u tom tijelu, oko kojega se vodi istraga, dobit će i nagradu. Naime, na izvanrednoj glavnoj skupštini imenovani su novi članovi Nadzornog odbora, a dosadašnji su opozvani.

Novi članovi Nadzornog odbora su predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak, državni tajnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač i član uprave Tehnološkog centna Split Ivica Veža. Izvanredna skupština održala se na zahtjev HFP-a.

Na skupštini je donesena i odluka o nagradi za rad članovima Nadzornog odbora pa će predsjedniku pripasti nagrada u neto iznosu u visini prosječne neto plaće Hrvatske u prethodnoj godini, a članu u visini 75 posto prosječne hrvatske neto plaće. Tako će ministar Branko Vukelić za dosadašnji rad o kojemu se vodi i istraga, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, dobiti 58 tisuća kuna.

"Ovakva nagrada nije ništa ni neobično ni neuobičajeno, ona se praktički uvijek isplaćuje na kraju mandata, i utemeljena je na zakonu i Statutu Brodosplita", komentirao je odluku za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

Nedavno je objavljeno da Brodosplit još od 24. listopada 2006. nije potpisao ni jedan novi ugovor o gradnji brodova, a dug je na kraju 2006. iznosio 2,17 milijardi kuna. Nadzorni odbor imenovan je 30. srpnja 2004.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika