20.03.2008. / 16:15

Autor: Katarina Zorić

NATO

Mesić: Hrvatska ubrzano ide prema NATO-u

Osvrnuvši se na priznanje Kosova, ocijenio je kako će se "hrvatsko priznanje Kosova odraziti na Hrvatsku, ali ne u toj mjeri kako su neki pretpostavljali"

Predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je danas kako Republika Hrvatska ubrzano ide prema NATO-u te da joj je velika čast i skori posjet američkog predsjednika Georgesa Busha početkom travnja.

Osvrnuvši se na priznanje Kosova, ocijenio je kako će se "hrvatsko priznanje Kosova odraziti na Hrvatsku, ali ne u toj mjeri kako su neki pretpostavljali".

"Srbija je propustila prilika da nakon pada Miloševićevog agresivnog režima na vrijeme riješi svoje unutarnje probleme. Što se tiče Srba u Hrvatskoj oni su hrvatski građani koji se moraju vratiti i vraćaju se, što je i hrvatski nacionalni interes, jačajući tako ugled Republike Hrvatske u svijetu kao demokratske zemlje", naglasio je Mesić dodavši da se odugovlačenjem priznanja Kosova ništa ne rješava.

"Hrvatska što prije želi stabilnu Srbiju jer je ujedinjenje Europe neminovno kako bi se stvorila stabilna regija nasuprot novim svjetskim gigantima poput Kine i Indije", rekao je Mesić.


Uzelac bez komentaraS predsjednikom Stjepanom Mesićem u posjetu Ličko-senjskoj županiji danas je bio i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac. Na upit novinara koji je potez njegove stranke nakon jučerašnjeg stavljanja mandata na raspolaganje zbog hrvatskog priznavanja Kosova, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac to nije želio komentirati. Kako je obrazložio, svoje stajalište o tom pitanju iznio je na jučerašnjoj sjednici Vlade RH.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika