20.03.2008. / 17:36

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Đapić zadovoljan pregovorima sa SDP-om, HNS-om i HSU-om

Predsjednica osječkog SDP-a Borzan ponovila je da je stranci stalo da se što prije sastavi gradska vlast, dodavši kako se ne smije dopustiti da se izbori ponove. Također je kazala da se razgovori nastavljaju

Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić sastao se danas s predsjednicima osječkog SDP-a, HNS-a i HSU-a Biljanom Borzan, Ivanom Vrdoljakom i Ivanom Jakobljevićem zbog razgovora oko sastavljanja osječke gradske vlasti.

Nakon sastanka koji je bio zatvoren za javnost, Đapić je novinarima rekao kako je zadovoljan današnjim razgovorima s predstavnicima stranaka s kojima bi imao dostatan broj glasova za sastavljanje gradske vlasti. Najavio je da će se razgovori nastaviti nakon Uskrsa.

Predsjednica osječkog SDP-a Borzan ponovila je da je stranci stalo da se što prije sastavi gradska vlast, dodavši kako se ne smije dopustiti da se izbori ponove. Također je kazala da se razgovori nastavljaju.

Predsjednik osječkog HNS-a Vrdoljak u izjavi za Hinu ponovio je da ta stranka sa svima pregovara samo u zajedništvu s koalicijskim partnerom HSU-om, što je jučer kazao i predsjednik HSU-a Jakobljević. Vrdoljak je također ponovio svoj zahtjev da Anto Đapić ne bude gradonačelnik, premda nije prijeporno da to bude tko drugi iz HSP-a.

Danas su se sastali i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika na proteklim izborima Miroslav Škoro te koalicijski partneri na izborima Vrdoljak i Jakobljević.

Po Šišljagićevim riječima na redu su stranačke konzultacije nakon današnjih razgovora koji se mogu nazvati "prijateljskim susretom osoba koje su svjesne da je prošlo previše vremena od izbora i da se nešto mora učiniti kako bi se utemeljila vlast u Osijeku".

Predsjednik HNS-a Vrdoljak izjavio je kako "nema izgleda da se i s kim uključi u pregovore dok ne prođe Uskrs, jer je pomalo od svega umoran".

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika