20.03.2008. / 19:16

Autor: Katarina Zorić

DEMANTIJ

"Nije točno da će Vukelić dobiti 58 tisuća kuna"

"Potpuno je netočna informacija u kojoj se tvrdi da će ministar Branko Vukelić 'dobiti' prosječnu godišnju neto plaću isplaćenu u prošloj godini u Republici Hrvatskoj, što iznosi 58.092 kune te da će preostala petorica članova NO dobiti 75 posto neto plaće u istom razdoblju, odnosno 43.569 kuna"

Reagirajući na današnje napise u pojedinim medijima u vezi s navodnim isplatama članu Nadzornog odbora Brodosplita, ministru Branku Vukeliću te petorici članova Nadzornog odbora, to je splitsko brodogradilište danas priopćilo kako su ti napisi netočni.

"Potpuno je netočna informacija u kojoj se tvrdi da će ministar Branko Vukelić 'dobiti' prosječnu godišnju neto plaću isplaćenu u prošloj godini u Republici Hrvatskoj, što iznosi 58.092 kune te da će preostala petorica članova NO dobiti 75 posto neto plaće u istom razdoblju, odnosno 43.569 kuna".

Kako se ističe u priopćenju Borodosplita, "tijekom dosadašnjeg mandata za rad u NO Brodosplit d.d., kao i za rad u NO Brodosplit-Brodogradilište d.o.o., ministru Branku Vukeliću, kao ni drugim članovima Nadzornog odbora koji su državni dužnosnici, nije isplaćena nikakva nagrada, a ni naknada, jer državni dužnosnici za članstvo u nadzornim odborima - a sukladno članku 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti - ne primaju nikakvu nagradu, a ni naknadu.

"Odluka o nagradama za rad članova Nadzornog odbora, a koja je bila predmet odlučivanja jučerašnje izvanredne skupštine Brodograđevne industrije Split, donijeta je na temelju Statuta Brodosplit d.d., članka 29., i odnosi se samo na one članove NO koji nisu državni dužnosnici", navodi se u priopćenju.

"Ovom odlukom svake godine utvrđuju se fiksni iznosi mjesečnih naknada za rad članova Nadzornog odbora. Predmetna odluka primjenjivat će se na novoizabrane članove Nadzornog odbora, a isplata se neće vršiti onim članovima koji su državni dužnosnici, kao što se to nije vršilo ni dosada", navodi u demantiju voditelj odnosa s javnošću Brodosplita Josip Jurišić.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika