24.03.2008. / 10:22

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Đapić: Na korak smo do rješenja o formiranju vlasti

Nakon današnjeg sastanka s predsjednikom osječkog HNS-a Ivanom Vrdoljakom i predsjednicom osječkog SDP-a Biljanom Borzan Đapić je novinarima rekao da su konzultacije, obavljene proteklih nekoliko dana, dovele do toga da bi se sutra mogla finalizirati glavnina odnosa između ovih stranaka

Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je kako bi se sutra mogli finalizirati razgovori HSP-a, HNS-a i SDP-a o sastavljanju osječke gradske vlasti. "Stranke su na korak do rješenja ovoga pitanja", rekao je Đapić. To su potvrdili i predstavnici HNS-a i SDP-a, ali nitko nije želio iznositi detalje današnjih razgovora, ističući da se konkretizacija očekuje sutra.

Nakon današnjeg sastanka s predsjednikom osječkog HNS-a Ivanom Vrdoljakom i predsjednicom osječkog SDP-a Biljanom Borzan Đapić je novinarima rekao da su konzultacije, obavljene proteklih nekoliko dana, dovele do toga da bi se sutra mogla finalizirati glavnina odnosa između ovih stranaka.

Istaknuo je da je "veliki optimist" i da bi pregovori sutra "mogli i završiti". Na novinarski upit tko je u pregovorima bio popustljiv, Đapić je rekao kako su sve strane, na određeni način, odstupile od nekih ranijih stajališta. Najavio je kako će "sa svoje strane nastojati učiniti maksimum, koji je u ovome trenutku moguć", dodavši da se čelnici HNS-a i SDP-a još konzultiraju sa svojim strankama.

Šef osječkoga HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je novinarima da su stranke, nakon današnjeg razgovora, bliže formiranju gradske vlasti, ali da se "sutra očekuje konkretizacija". Na novinarski upit je li Đapić odustao od dužnosti gradonačelnika, što je bio jedan od njegovih uvjeta za dogovor, Vrdoljak je rekao da je to jedna od tema koja će se sutra definirati, i o njoj izvijestiti javnost, dodavši kako to nije jedina tema o kojoj stranke razgovaraju.

Vrdoljak nije želio komentirati neslužbene informacije po kojima bi, u slučaju Đapićeva odustajanja, kandidat za gradonačelnika bio predsjednik osječkoga HSP-a Gordan Matković, a Đapić bi preuzeo dužnost predsjednika Gradskog vijeća. Na novinarski upit postoji li neka tema o kojoj postoji apsolutno neslaganje između ovih stranaka, rekao je da takva tema ne postoji. Dodao je da za sada ne namjerava ponovno razgovarati s predstavnicima HDSSB-a i HDS-a, s kojima se nedavno sastao, ali da će ih izvijestiti o tijeku današnjih razgovora.

Čelnica osječkoga SDP-a Biljana Borzan rekla je da su "neke stvari definirane", da se očekuje razrada još nekih pojedinosti, ali da će se raditi tako "da Osječani što prije dobiju vlast". Podsjetila je da je uvjet SDP-a za početak pregovora bio da HSP, uz svojih 9 vijećnika, osigura potporu još barem jednog vijećnika, čime bi se uz 3 SDP-ova mandata stvorila većina u Gradskom vijeću. "Definitivno je jasno da takva politička volja postoji i da se sada kreće u finalizaciju", rekla je Biljana Borzan.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika