24.03.2008. / 13:42

Autor: Katarina Zorić

RUSIJA

Putin: Rusija će poslati humanitarnu pomoć kosovskim Srbima

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov istaknuo je na sastanku predsjednika Putina s članovima vlade da je u posljednja dva tjedna humanitarna situacija na srpskim područjima na Kosovu postala teška

Rusija će poslati humanitarnu pomoć područjima na kojima žive Srbi na Kosovu bez obzira na nacionalnu pripadnost stanovnika tih područja i bez "političke obojenosti", rekao je danas Vladimir Putin, a prenose ruski mediji.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov istaknuo je na sastanku predsjednika Putina s članovima vlade da je u posljednja dva tjedna humanitarna situacija na srpskim područjima na Kosovu postala teška.

"Ako je potrebna humanitarna pomoć dajte da to napravimo, ali bez političke obojenosti. Molim predsjednika vlade (Viktora Zubkova) da poradi na tom pitanju", rekao je Putin.

"Ako gledamo na humanitarne probleme moramo polaziti od toga da se svo stanovništvo te enklave mora osjećati normalno bez obzira na nacionalnost", kazao je Putin.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika