25.03.2008. / 09:06

Autor: Marko Biočina

OSIJEK

Đapić popustio, dogovorena koalicija s SDP-om i HNS-om

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Miroslav Škoro rekao je kako Đapićevo odustajanje od funkcije gradonačelnika smatra prijevarom birača

Sudeći po neslužbenim informacijama, kriza osječke gradske vlasti danas bi mogla biti završena. Anto Đapić ipak je popustio zahtjevima potencijalnih koalicijskih partnera i odustao od namjere da bude gradonačelnik Osijeka. Naime, HNS i njeghov lokalni čelnik Ivan Vrdoljak svoj su ulazak u koaliciju s HSP-om i SDP-om uvjetovali time da Đapić ne bude gradonačelnik.

Iako se u početku tome oštro protivio, Đapić je na kraju pristao na takve uvjete te je postignut dogovor o formiranju vlasti sa SDP-om i koalicijom HNS - HSU. Novi gradonačelnik Osijeka postat će čelnik osječkog HSP-a Gordan Matković, dok će sam Đapić zauzeti mjesto predsjednika Gradskog vijeća koje je tijekom koalicije HDSSB - HSP pripadalo Branimiru Glavašu.

Po tom dogovoru, iz redova SDP-a i HNS-a došla bi dva zamjenika gradonačelnika. Prema neslužbenim informacijama, to bi trebali biti upravo Ivan Vrdoljak i Biljana Borzan, iako je je ona još sinoć tvrdila kako ništa još nije dogovoreno i kako će SDP svoju konačnu odluku donijeti danas ujutro.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Miroslav Škoro rekao je kako Đapićevo odustajanje od funkcije gradonačelnika smatra prijevarom birača.

Vezane vijesti

Borzan: Osijek je grad zaustavljen u vremenu

Borzan: Osijek je grad zaustavljen u vremenu

Predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan izjavila je danas kako je Osijek grad zaustavljen u vremenu, neprepoznatljiv po… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika