12.12.2011. / 13:35

Autor: Nacional.hr

Đapić se povlači iz HSP-a

Ističe kako ne želi mijenjati svoje političke poglede i svjetonazor te se zbog toga povlači iz stranačke politike kako ne bi ni na koji način smetao procesu konsolidacije i jačanja stranke

Anto Đapić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Anto Đapić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo kako su razlozi za njegovo povlačenje osobne i političke naravi.

"Politički razlozi su moj rezultat na proteklim parlamentarnim izborima i preuzimam svoj dio
odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da moji politički pogledi na budućnost Hrvatske
kao i moj vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji sam živio i izgrađivao kao dužnosnik
Hrvatske stranke prava nisu naišli na potporu biračkoga tijela", navodi Đapić.

Ističe kako ne želi mijenjati svoje političke poglede i svjetonazor te se zbog toga povlači iz stranačke politike kako ne bi ni na koji način smetao procesu konsolidacije i jačanja stranke kojoj je, kako kaže, "posvetio sav svoj politički potencijal pa i obiteljski i osobni život". Uvjeren je kako će HSP pronaći način da se prilagodi "novim političkim okolnostima.

Na kraju je zahvalio svima, a napose biračima koji su ga dvadeset i jednu godinu pratili i podupirali.

Vezane vijesti

Osuđen novinar koji je otkrio Đapićev plagijat

Osuđen novinar koji je otkrio Đapićev plagijat

Aktualna se Vlada po završetku pregovora sa Europskom unijom na sva zvona hvalila kako je uspjela napraviti ključne promjene u najzahtjevnijem… Više

Komentari

registracija
26/10/11

eezy, 12.12.11. 14:00

Hvala Bogu! Konačno ću moći glasati za stranku čiji politički program podržavam!


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.12.11. 14:05

Nekom je lakše utjerati kolac u guzicu nego centimetar u glavu!

Taj netko je definitivno grobar HSP-a, tzv. magistar Anto Đapić! Ne postoje 2 veća grobara dviju stranaka u zadnjih 10 godina nego su to Ivo Sanader i Anto Đapić! Svaki na svoj način!

Naj jadnije je da kad sve upropaste, onda se povlače!
Prvotnu narodsku bi, zbog ovog dvojca, trebalo redicirati na "milimetre"!


registracija
22/3/11

vferari, 12.12.11. 14:24

Politika đapića i hsp se temeljila na ne u evropu,koji pametni političar nebi predvidio da je to već unaprijed poraz i logično je da su prošli kako su prošli.Dvadeset godina viču da nismo balkan nego evropa sada kada nam to evropa konačno priznaje oni su protiv to je isto kao hdz pprotiv su svega što oni nisu proklamirali a kako će biti narodu koga briga.Tako Šeks i Kosorica bruse zube kako će napadati vlast bez obzira što govore,oni ne bruse zube kako bi predlagali dobre odredbe u intersu naroda to nije bitnio,oni će i dalje po komunistima ,partizanima,srbima,domovinskom ratu,braniteljima Tuđmanu,generalima,tržnicama i t.d.a narod će odma na početku znat da za ove nikad više ne glasa,Tako je sa pravašima.libelarima hss,svi oni su vikali kako jedin njihov program je pravi,svi koji sebe stavljaju iznad ostalih jedino mi prolaze onako kako su prošli uključujući i hdz.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 12.12.11. 14:41

Lako ti se sad povlačiti kad si zasro stanicu, šefa stanice i 5 kilometara desno i ljevo od stanice. Sad će trebati jedno 30 godina da se stranka oporavi i toplo se nadam da ti to nečeš doživjeti. Što se mene tiće, stranka je ionako bila HDZ-ov piunčić pa me baš briga dali će ikada više postojati.


registracija
11/1/10

fluid, 12.12.11. 15:30

Ante Đapić još jedino sam sebe nije prepoznao u ogledalu.On stalno vidi iracionalnu sliku poštenog,pametnog,domoljubnog i nadasve intigentnog čovjeka.No nije sam ni usamljen u osobnim zabludama.Puna ih je politička scena u Hrvatskoj.A samo malo da se okrenu,vidjeli bi kako iza sebe ostavljaju Sodomu i Gomoru koju su sami stvarali već 20 godina.Đapiću osobni i najveći krivac za propast HSP-a nakon Parage,si upravo TI ! Nije HDZ krivac za to.Oni u svom habitusu imaju preživljavačku strategiju i instinkt sa kojim uništavaju svaku manju stranku.Najprije je detektiraju,usisaju a potom procesuiraju.Kroz procesuiranje se dofodi nestanak sa političke scene.Nakon toga ostanu samo dobro podmazani čelnici stranaka koji su uvjereni da su obavili dobar posao u svom životu.Zbrinuti su i za buduće svoje potomke.Možeš li Đapiću transparentno prikazati svoju imovinsku karticu od 90.te godine do danas?Bilo bi je lijepo obrazložiti.Ne tvojim demagoškim riječnikom nego u riječi i slici svega stečenog.Tvoja kartica bi sve kazala.


registracija
30/9/09

davor12345, 12.12.11. 18:25

Ante nemoj! Što ćemo bez tebe??? Najboje ti je da odeš u ilegalce!


registracija
21/2/11

skyway, 12.12.11. 19:31

Steta, nepregledna steta...


registracija
7/7/11

gadovi, 12.12.11. 19:59

Ne sijećam se niti jedne sadržajne i smislene rečenice koju je izgovorio gore navedeni lik. A volio je laprdati i to beskonačno ne shvaćajući da je šupalj ko šupalj zub. S tim da šupalj zub signalizira kad je šupalj. Magistar Đapić nije imao taj kontrolni mehanizam. I odveo je stranku u sunovrat a sebe u ničim zasluženu bogovsku mirovinu. Za to mu je i služila stranka. Kao podloga za mirovinu i za bildanje vlastite narcisoidnosti. The end.


registracija
24/7/11

mrvek, 12.12.11. 22:35

1232. jubilarni put odlazi iz politike.


registracija
14/11/07

laufer, 12.12.11. 23:33

Nije toliko problem u Đapiću, koliko u generalno promašenoj politici HSP.
Dvadeset godina tamburaju jedno te isto - u 2011. "plašiti" ljude nekakvom Jugoslavijom, "crvenima", napadati predsjednika Josipovića koji ima veliku podršku građana, uz priču "što će nam EU, možemo sami, kako može Švicarska" i slične gluposti - i očekivati prolaz na izborima... pa to mogu samo "vizionari" Đapićevog kalibra.

To što ta ekipa sa pogledima iz XIX stoljeća nije prešla prag, pokazuje da ljudi u Hrvatskoj još imaju pameti - unatoč ispiranju mozga koje desetljećima provodi nas ovom zemljom starija sestra Hadezejka.


registracija
1/12/09

nadir, 12.12.11. 23:48

ostaje mu kćer koja će provoditi ono što tata kaže,jel tako šefe???


registracija
25/6/10

vidra, 13.12.11. 08:15

Zbog svojih političkih pogleda i svjetonazora koje ne želi mijenjati,kako kaže Đapić, Hrvatska je imala nemjerljive političke štete. Takve osobe, kad se pojave na političkoj sceni, budu eliminirani brzim demokratskim postupkom u zemljama s razvijenom demokracijom. Hrvatskoj je trebalo 20 god. da demokratskim putem eliminira zagađivača naše političke scene.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika