25.03.2008. / 17:51

Autor: Katarina Zorić

RUSIJA

Putin neće tražiti dodatne premijerske ovlasti

Iako će 7. svibnja na predsjedničku dužnost stupiti Putinov odani saveznik Dmitrij Medvedev, pretpostavlja se da će Putin ostati de facto čelnik Rusije i da će ojačati trenutačno ograničenu ulogu premijera

Ruski predsjednik na odlasku Vladimir Putin u svibnju će preuzeti premijersku dužnost, ali neće tražiti dodatne ovlasti, javili su ruski mediji.

Iako će 7. svibnja na predsjedničku dužnost stupiti Putinov odani saveznik Dmitrij Medvedev, pretpostavlja se da će Putin ostati de facto čelnik Rusije i da će ojačati trenutačno ograničenu ulogu premijera.

"Nema potrebe da se išta mijenja. Premijer ima dostatne ovlasti da učinkovito radi svoj posao predviđen Ustavom", rekao je Putin novinarima nakon susreta u Moskvi s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

Medvedev je nakon pobjede na predsjedničkim izborima 2. ožujka izjavio da nema namjeru preraspodijeliti ovlasti između predsjednika i premijera.

On je u intervjuu za Financial Times objavljenom u petak rekao da je uvjeren da će se njegovo partnerstvo s Putinom pokazati učinkovitim te da neće doći do borbe za vlašću.




Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika