01.04.2008. / 16:15

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Koalicijski sporazum dogovoren, potpisivanje u četvrtak

Predstojnik Ureda državne uprave Osječko-baranjske županije Marko Barišin sazvao je za utorak, 8. travnja, konstituirajuću sjednicu osječkog Gradskog vijeća. U Gradskom poglavarstvu bit će četiri člana HSP-a, tri SDP-a i dva iz koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske

Koalicijski sporazum o sastavljanju gradske vlasti u Osijeku bit će potpisan u četvrtak 3. travnja, najavila je predsjednice osječkog SDP-a Biljana Borzan. Na današnjem sastanku predstavnici HSP-a, SDP-a i koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske prihvatili su programe i projekte za sljedećih godinu dana.

Predstojnik Ureda državne uprave Osječko-baranjske županije Marko Barišin sazvao je za utorak, 8. travnja, konstituirajuću sjednicu osječkog Gradskog vijeća. U Gradskom poglavarstvu bit će četiri člana HSP-a, tri SDP-a i dva iz koalicije HNS-HSU-Zeleni Hrvatske.

Prema riječima Biljane Borzan današnji sastanak je bio odlično pripremljen, HSP je održao predstavljanje zajedničkih programa i projekata na kojemu je predočeno sve što su predložile stranke koje će obnašati gradsku vlast u sljedećih godinu dana.

"Dogovoreno je sve do najsitnijih detalja, a sam koalicijski sporazum bit će potpisan u četvrtak", rekla je Borzan, dodavši kako će na taj način sve biti spremno da se 8. travnja konstituira Gradsko vijeće.

Predsjednik osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak je rekao kako je mislio da će se koalicijski partneri morati još koji put sastati, ali da je danas sve rješeno i da nema niti jedne primjedbe, što znači da se u četvrtak može potpisati koalicijski sporazum.

Po Vrdoljakovim riječima još se moraju dogovoriti o tome da gradonačelnik bude HSP-ovGordan Matković, dogradonačelnik Ivan Vrdoljak iz HNS-a, drugi dogradonačelnik iz redova SDP-a te predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, predsjednik HSP-a

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika