04.04.2008. / 10:05

Autor: Katarina Zorić

PODRŠKA

Kouchner: Opstanak BiH nije doveden u pitanje

Šef francuske diplomacije podsjetio je kako ustav iz Daytona jasno zabranjuje odvajanje bilo kojeg entiteta od BiH, a taj dokument Kouchner je nazvao previše dragocjenim za međunarodnu zajednicu da bi se dopustilo njegovo ugrožavanje

Opstanak Bosne i Hercegovine ne može biti doveden u pitanje jer cijela međunarodna zajednica čvrsto podupire teritorijalni integritet i suverenitet te zemlje, izjavio je u intervjuu za Dnevni avaz francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner.

"Ustroj BiH definiran je Daytonskim sporazumom koji jamči suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Nema govora da se to dovede u pitanje", kazao je Kouchner.

Šef francuske diplomacije podsjetio je kako ustav iz Daytona jasno zabranjuje odvajanje bilo kojeg entiteta od BiH, a taj dokument Kouchner je nazvao previše dragocjenim za međunarodnu zajednicu da bi se dopustilo njegovo ugrožavanje.

Potvrdio je kako je stanje u BiH najsloženije u regiji s obzirom na to da je Daytonski sporazum prekinuo rat, ali nije donio trajna rješenja za cijeli niz problema pa će trebati vremena da se nađu odgovori i na ta pitanja te da se smire napetosti između različitih etničkih skupina.

Kouchner je potvrdio spremnost Francuske da podrži daljnje približavanje BiH Europskoj uniji čim ta zemlja provede reforme koje se od nje očekuju, a posebice one koje se odnose na policiju.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika