04.04.2008. / 10:57

Autor: Tanja Molvarec

SPLITSKI BOAT SHOW

Tonči Huljić kupio jahtu od pola milijuna eura

Osnovni model jahte vrijedi 510 tisuća eura, a dio novca od prodaje tvtka Monachus donirat će udruzi za zaštitu sredozemnih medvjedica po kojoj je i brod dobio ime

Uručenjem ključeva jahte Monachus Pharos 45 glazbeniku i skladatelju Tončiju Huljiću započet će premijera tog plovila na splitskom Boat Showu, prenosi Večernji list. Tončiju će pripasti drugi primjerak proizveden u pogonu tvrtke Monachus u Muću dok je prvo proizvedeno plovilo porinuto u more u listopadu prošle godine.

Skladatelj nije bio previše rječit kada je trebalo govoriti o razlozima kupnje spomenute jahte, te je samo rekao da se radi o privatnoj stvari oko koje nije potreban publicitet. Ipak, otkrio je za Večernji da se odlučio na brod iz domaće produkcije kako bi barem malo podržao našu brodogradnju.

Čini se kako su Tončija pri kupnji zavele i riječi na stranicama proizvođača Monachusa koji opisuju jahtu kao "mirnu i elegantnu,ali spremnu za dinamičan pokret". Ne odbija ni činjenica da je jahta dugačka 13,85 metara, široka 4, 20, a može dosegnuti brzinu i do 30 čvorova. Cijena joj je oko 510 tisuća eura za osnovni model, a ako je uključena i dodatna oprema cijena je viša. Zanimljiva je činjenica da će dio novca tvtka Monachus uplatiti udruzi koja se bavi zaštitom sredozemne medvjedice koja je ugrožena vrsta i po kojoj je jahta i dobila ime.

Vezane vijesti

Logitech zvučnici za iPod i iPhone

Logitech zvučnici za iPod i iPhone

Logitech Pure-Fi Express Plus su višesmjerni zvučnici za iPod ili iPhone, a Logitech Pure-Fi Anytime sat s alarmom za iPod ili iPhone savršeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika