11.04.2008. / 09:21

Autor: Tanja Molvarec

POSKUPLJENJE

Saborski restoran podigao cijene

Zbog činjenice da se u kuhinji u kojoj je kapacitet 250 obroka, napravi njih 600, razmišlja se o uvođenju ograničavanja prava na prehranjivanje

Saborski zastupnici uskoro će morati izdvajati malo više novaca od uobičajenog za potrebe prehrane jer će ručak u saborskom restoranu poskupjeti 2 kune,a kava 50 lipa, piše Jutarnji list. Tako će umjesto dosadašnjih deset saborski zastupnici morati za ručak izdvojiti 12 kuna, kava s mlijekom poskupjet će na 3 kune, voda će umjesto 5 iznositi 6 kuna dok je prirodnoj limunadi cijena najviše skočila - sa 6 na 8 kuna.

Cijene punih devet godina od zadnje promjene odoljevaju nepovoljnim uvjetima na tržištu, rastu cijena energenta i krizi hipotekarnih kredita. Na dizanje cijena idemo zbog smanjenja negativne razlike između nabavne i prodajne cijene obroka i artikala, službeno je objašnjenje Vlade.

Najveći problem saborskog restorana, kažu upućeni, jest navala velikog broja zaposlenih izvana poput ustavnih sudaca, vijećnika i djelatnika Gradske skupštine, te naravno novinara. Naime, kuhinja ima kapacitet za 250 obroka a dnevno ih se poslužuje 600, te se stoga razmišlja o uvođenju ograničavanja prava na prehranjivanje. Nije otklonjena ni mogućnost uvođenja posebnih kartica za službenike i novinare.

Ipak, s obzirom na plaće zastupnika ovo poskupljenje neće previše udarati po njihovu novčaniku što je potvrdila i potpredsjednica Sabora Željka Antunović rekavši da za saborske zastupnike i dužnosnike poskupljenje neće imati nekog većeg utjecaja osim za one korisnike restorana koji su zaposleni u Saboru jer su njihove plaće male.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika