15.04.2008. / 14:37

Autor: Katarina Zorić

STO DANA VLADE

Milanović: Vlada vodi zemlju slučajno i stihijski

Osvrćući se na produljenu stanku u radu Hrvatskog sabora, Milanović je ocijenio kako je Sabor podcijenjeno tijelo i glasačka mašinerija Vlade, dok je Vlada ta koja daje ritam i donosi propise

"O rezultatima Vlade najbolje govori nedavni sindikalni prosvjed. Treba mjeriti ukupne rezultate u prethodne četiri godine s obzirom na to da je riječ o istoj ekipi koja je vladala zemljom", tim je riječima čelnik SDP-a Zoran Milanović prokomentirao danas prvih sto dana nove Vlade.

Milanović je novinarima danas rekao kako je to Vlada bez vizije i bez jasnog cilja, koja zemlju "vodi slučajno i stihijski, ma što se dogodilo".

Predsjednik SDP-a smatra da Hrvatska treba hitne reforme jer je to civilizacijsko pitanje i pitanje njezina uspjeha. No, koliko smo u tome uspješni govori i izjava njemačkog predsjednika Horsta Koehlera, koji je negodovao zbog problema na koje njemački ulagači nailaze u Hrvatskoj, zbog slabog funkcioniranja institucija i korupcije.

Osvrćući se na produljenu stanku u radu Hrvatskog sabora, Milanović je ocijenio kako je Sabor podcijenjeno tijelo i glasačka mašinerija Vlade, dok je Vlada ta koja daje ritam i donosi propise.

"Neaktivnost Sabora želja je vodstva HDZ-a i rezultat nesposobnosti Vlade, i tako će biti i ubuduće", ocijenio je Milanović.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika