15.04.2008. / 19:03

Autor: Katarina Zorić

ODGOVOR OPORBI

Sanader: Vlada će učiniti sve što je planirala

Na upit novinara smatra li da se traži prevelik broj potpisa da bi se raspisao referendum, premijer je odgovorio da nije važno što on misli ili želi, već je "važno ono što kaže zakon"

Vlada će ostvariti sve što je planirala učiniti u prva dva tromjesečja, izjavio je danas premijer Ivo Sanader komentirajući tako oporbene kritike da je donesen manji broj zakona koje treba uskladiti sa zakonodavstvom EU-a od planiranog.

"Ono što smo planirali za prva dva tromjesečja bit će učinjeno i bolje je poslati zakone na usklađivanje s Europskom komisijom nego donositi zakone u Saboru pa ih tek onda usklađivati", rekao je Sanader. Napomenuo je da se nekoliko zakona usklađuje s Komisijom.

"Što smo planirali to ćemo i učiniti. O tome nema dvojbe", rekao je Sanader. Ponovio je da, kad je riječ o članstvu Hrvatske u NATO-u, nema potrebe za referendumom.

"Birači su glasovali za opciju koja se zalaže za ulazak Hrvatske i u NATO i EU. Mi ne prenosimo svoj suverenitet i nema potrebe za referendumom", rekao je premijer odgovarajući na pitanje vezano uz Odbor za referendum o NATO-u koji je izvijestio da nije prikupljen dostatan broj potpisa na temelju kojih bi Sabor morao raspisati referendum o ulasku Hrvatske u Savez.

Na upit novinara smatra li da se traži prevelik broj potpisa da bi se raspisao referendum, premijer je odgovorio da nije važno što on misli ili želi, već je "važno ono što kaže zakon".

Sanader je najavio da Hrvatska počinje pregovore o protokolu koji će biti potpisan u srpnju.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika