17.04.2008. / 15:51

Autor: Tanja Molvarec

FARMA

Prijatelji životinja protiv klanja svinja na Farmi

Udruga Prijatelja životinja ističe da, iako se radi o životinjama koje se inače koriste za prehranu, ta činjenica ni u kojem slučaju ne isključuje zaštitu tih životinja od boli, patnje. ozljede ili straha

Najavljivano klanje svinja u showu Farma diglo je na noge Udrugu Prijatelja životinja, piše Večernji list. Udruga upozorava da se time krši zakon o zaštiti životinja koji ne dopušta korištenje životinja za televizijsko snimanje s namjerom izazivanja boli, patnje, ozljede ili straha.

"Udruga prijatelja životinja zahtijeva od Nove tv da bez pokušaja izvrtanja zakona zabrani klanje životinja na farmi, čime bi pokazala pošteno i etičko poslovanje te ne bi narušavala svoj ugled zbog prolijevanja krvi u zabavnoj emisiji koja ionako ima veliku gledanost", kažu Prijatelji životinja. Također ističu da iako se radi o životinjama koje se i inače koriste za prehranu, no to ni u kojem slučaju ne isključuje zaštitu tih životinja prema zakonu.

S Nove TV za sada nije stigao odgovor na ovakvu reakciju Udruge. Od stanara, s klanjem se ne slažu Dvina koja je vegetarijanaka i Hana kojoj vjera zabranjuje jedenje svinjskog mesa.



Vezane vijesti

Njemačka farma povezana s E.coli uzgajala egipatsko sjeme

Njemačka farma povezana s E.coli uzgajala egipatsko sjeme

Sjeme biljke piskavice uvezeno iz Egipta i povezano sa smrtonosnoom bakterijom E.coli u Njemačkoj uzgajano je na farmi iz koje je, kako vjeruju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika