17.04.2008. / 17:09

Autor: Katarina Zorić

SPLIT

Sanader: Razmišljamo o mjerama u području PDV-a

U izjavi novinarima o sto dana hrvatske Vlade, premijer je podsjetio na teške okolnosti krajem prošle i početkom ove godine, na rast inflacije, rast cijena energenata na svjetskom tržištu, snažan rast cijena hrane, te u Hrvatskoj i na neke gradove i općine koje su išle s "neopravdanim rastom" cijena komunalnih usluga

"U borbi protiv inflacije Vlada razmatra što će napraviti u fiskalnoj politici, a možda i mjerama u području PDV-a", izjavio je danas u Splitu premijer Ivo Sanader.

Premijer pritom nije ništa pobliže rekao o kakvim bi mjerama fiskalne politike i mjerama u području PDV-a moglo raditi.

"Razmišljamo, ne mogu konkretnije", kratko je odgovorio Sanader na pitanje može li reći nešto konkretnije oko PDV-a.

U izjavi novinarima o sto dana hrvatske Vlade, premijer je podsjetio na teške okolnosti krajem prošle i početkom ove godine, na rast inflacije, rast cijena energenata na svjetskom tržištu, snažan rast cijena hrane, te u Hrvatskoj i na neke gradove i općine koje su išle s "neopravdanim rastom" cijena komunalnih usluga.

"Uspjeli smo obuzdati neke cijene, Vlada je jamčila i stabilnu cijenu električne energije i plina do ljeta, što je jedan od glavnih razloga da smo uspjeli zajedno s Hrvatskom narodnom bankom, te fiskalnim mjerama zadržati inflaciju otprilike kao i krajem prošle godine", kazao je Sanader.

"Gledajući na cjelokupnu situaciju mislim da se Hrvatska dobro nosi s problemima", rekao je Sanader, dodajući da to potvrđuje i podizanje ocjene kreditnog rejtinga od strane nekih agencija.

Najavio je i da će ministar financija Ivan Šuker, na poziv potpredsjednika Svjetske banke, početkom lipnja u New Yorku predstaviti Hrvatsku na newyorškoj burzi i dobiti nagradu jer je Hrvatska proglašena kao druga reformska zemlja među top ten u svijetu.

"Mislim da možemo biti zadovoljni svime što poduzimamo, naravno da nismo do kraja zadovoljni i idemo dalje. Pozivnica za NATO i snažan proces pridruživanja EU siguran sam pozitivno će se odraziti na hrvatsko gospodarstvo, a to znači i na džep hrvatskih građana", kazao je premijer.

Sanader nije želio komentirati svjedočenje Branka Vukelića u slučaju Brodosplit, odgovarajući na upite novinara, rekavši da ne komentira sudske procese.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika