21.04.2008. / 18:01

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ PUKANIĆ

HHO: Pomoći ćemo i Ivi Pukaniću ako utvrdimo kršenje ljudskih prava

Tatjana Šijan je istaknula da HHO u ovom slučaju nije u sukobu interesa, iako se istovremeno zauzima i za zaštitu prava Mirjane Pukanić

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava pružit će pomoć novinaru i suvlasniku tjednika Nacional Ivi Pukaniću ako utvrdi da su mu povrijeđena ljudska prava, izjavila je danas privremena voditeljica HHO-a Tatjana Šijan.

Navodeći kako je Pukanićev pismeni podnesak prilično štur, Tatjana Šijan je najavila da će Ivo Pukanić konkretne primjedbe iznijeti na sastanku s predstavnicima HHO-a koji bi se trebao održati sutra u 10 i 30.

Istaknula je da HHO u ovom slučaju nije u sukobu interesa, iako se istovremeno zauzima i za zaštitu prava Mirjane Pukanić.

"U slučaju Mirjane Pukanić HHO je ustao protiv postupaka državnih institucija koje su je protupravno smjestile na psihijatrijsko liječenje, a ne protiv njezina supruga", kazala je Šijan.

Vezane vijesti

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

'Split je popustio netolerantnim grupicama i pojedincima'

Hrvatski helsinški odbor (HHO) osudio je danas odluku splitske gradske uprave da izmjeni već izdanu suglasnost privremenog korištenja javne gradske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika