23.04.2008. / 17:47

Autor: Petra Horvat

Filmski festival u Cannesu

Eastwood, Wenders i Soderbergh nominirani za Zlatnu palmu

Oskarovci Clint Eastwood, Steven Soderbergh i Wim Wenders jedni su u nizu kandidata nominiranih za prestižnu filmsku nagradu Zlatna palma

Clint Eastwood, Steven Soderbergh, Wim Wenders i braća Darden nominirani su za filmsku nagradu Zlatna palma na 61. filmskom festivalu u Cannesu koji će se održati od 14. do 25. svibnja.

Medijima su se u Parizu danas obratili predstavnik festivala Thierry Fremaux i direktor smotre Gilles Jacob s najavom da će žirijem predsjedati svjetski poznat glumac i redatelj Shean Penn.

Osim poznatih američkih zvijezda, među kandidate za Zlatnu palmu uvršteni su i Francuzi Philippe Garrel sa filmom "La frontiere de l'aube" i Arnaud Desplechin sa "Un conte de Noel",a Freno je najavio da će biti uvršten i treći francuski film.

Clint Eastwoodov film "The Changeling" rađen je prema stvarnim događajima iz Los Angelesa 20-ih godina, a glavnu ulogu tumači Angelina Jolie. Drugi američki redateljski kandidat je Steven Soderbergh s filmom "Che" koji traje četiri sata, a radi se o životu Che Guevare kojeg glumi Benicio Del Toro.

Kao kandidati spominju se i Wim Wenders, braća Darden iz Belgije, Kanađanin Atom Egoyan, Izraelac Ari Folman s animiranim dokumentarcem "Waltz with Bashir", a najavljeno je i ponovno sudjelovanje Argentinke Lukrecie Martel i Pabla Trapera otkrivenih u Cannesu.

Organizatori najavljuju da će selekcija biti kompletirana ovih dana.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika