28.04.2008. / 08:49

Autor: Marko Biočina

ZLATAR

Šukerov pomoćnik pod istragom radi korupcije

Profitabilna tvrtka, knjigovodstvene vrijednosti 4,5 milijuna eura je prodana za samo 200 tisuća eura tvrtki Ekos Holding d.o.o., u vlasništvu bivšega gradonačelnika Varaždina i bivšega saborskog zastupnika HDZ-a Hrvoja Vojvode

Čini se da bi nova korupcijska mogla potresti vladu. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru provodi istragu protiv pomoćnika ministra financija Damira Kaufmana i još dvoje djelatnika istog ministarstva Marije Jurić i Mije Jozića.

Tereti ih se da su kako članovi Nadzornog odborta tvrtke Elcon prehrambeni proizvodi iz Zlatar Bistrice, koja se bavi proizvodnjom jaja, odobrili prodaju te tvrtke za 200 tisuća eura, iako je druga ponuda bila pet puta vrijednija.

Ovaj trojac u Nadzornom je odboru predstavljao većinskog vlasnika Elcona d.d., a to je država koja posjeduje 36,11 posto temeljnog kapitala. Profitabilna tvrtka, knjigovodstvene vrijednosti 4,5 milijuna eura je prodana za samo 200 tisuća eura tvrtki Ekos Holding d.o.o., u vlasništvu bivšega gradonačelnika Varaždina i bivšega saborskog zastupnika HDZ-a Hrvoja Vojvode. S druge strane, Niskogradnja Benko, druga tvrtka na natječaju, ponudila je 7,5 milijuna kuna.

Inače, Elcon d.d. je matična tvrtka koja se bavi proizvodnjom kabelskih setova u automobilskoj industriji. Uprava te tvrtke željela je novac dobijen od prodaje prehrambenog dijela tvrtke uložiti u razvoj matične djelatnosti. Ipak, zato što je jajara prodana po iznimno niskoj cijeni, radnici kažu kako je prodajom dobiveno premalo novca da bi se sanirala matrična tvrtka.

"Novac od prodaje jajare bio je dostatan samo za isplatu jedne plaće radnika u matici. Ako nijedna ponuda nije dovoljna kvalitetna, NO je trebao odbaciti obje i raspisati novi natječaj", rekla je za Jutarnji list glavna sindikalna povjerenica Elcona Marije Farkaš.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika