29.04.2008. / 14:28

Autor: Katarina Zorić

REAKCIJA MVPEI-A

Hrvatska nije pogriješila

Napominje se da je ministar Gordan Jandroković Vijeće izvijestio kako je krajnji dogovor u vezi s izborom međunarodnog pravosudnog tijela u nadležnosti mješovitog slovensko-hrvatskog povjerenstva za izradu okvira za podnošenje spora pred međunarodno pravosudno tijelo

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija reagiralo je danas na izjavu slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela koji je u rekao da je Hrvatska pogrešno izvijestila da će Međunarodni sud pravde u Haagu rješavati granična pitanja sa Slovenijom.

U svom prioćenju navode da Hrvatska nije pogrešno izvijestila EU u vezi rješavanja graničnih pitanja sa Slovenijom. Podsjećaju da je na bledskom sastanku 2007. godine dogovoreno da će se granična pitanja rješavati pred nadležnim međunarodnim pravosudnim tijelom, uz postignut načelni dogovor da to upravo bude Međunarodni sud pravde u Haagu.

"Dakle, nema govora o tome da je Republika Hrvatska krivo izvijestila Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Hrvatske i Europske unije", ističe se u priopćenju.

Napominje se da je ministar Gordan Jandroković Vijeće izvijestio kako je krajnji dogovor u vezi s izborom međunarodnog pravosudnog tijela u nadležnosti mješovitog slovensko-hrvatskog povjerenstva za izradu okvira za podnošenje spora pred međunarodno pravosudno tijelo.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija na kraju podsjeća da je Međunarodni sud pravde u Haagu najviše sudsko tijelo Ujedinjenih naroda, sa sucima priznate stručnosti i velikim iskustvom rješavanja graničnih sporova primjenom međunarodnog prava.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika