04.05.2008. / 11:39

Autor: Katarina Zorić

Odustajanje

Microsoft neće kupiti Yahoo

Microsoft je podigao svoju originalnu ponudu sa 44,6 milijarde dolara na 47.5 milijardi, no Yahoo je inzistirao na najmanje 53 milijarde dolara.

Nakon tri mjeseca Microsoft je povukao ponudu da kupi internetsku tvrtku Yahoo. Naime, tvrtke se nisu uspjele dogovoriti oko cijene pa je prvi čovjek Microsofta Steve Ballmer povukao ponudu pismom šefu Yahooa Jerryu Yangu.

Istaknuo je kako je Microsoft podigao svoju originalnu ponudu sa 44,6 milijarde dolara na 47.5 milijardi, no Yahoo je inzistirao na najmanje 53 milijarde dolara.

Kako je to za Microsoft bilo previše, u softverskom gigantu zaključili su da financijski zahtjevi Yahooa nemaju smisla i kako je najbolje povući ponudu.

Podsjetimo, nakon što je Microsoft izjavio da namjerava kupiti internetsku tražilicu Yahoo te je s MSN-om i MySpaceom sjediniti u opasnu protutežu Googleu, Yahoo je dobio i ponudu medijskog diva Times Warnera i njegovog AOL-a.

Ako se to dogodi, vrijednost AOL-a porasla bi na 10 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika