07.05.2008. / 15:09

Autor: Katarina Zorić

TRI DANA UOČI IZBORA

UNMIK: Srbijanski izbori na Kosovu nelegitimni

Glasnogovornik UNMIK-a Alexander Ivanko istaknuo je kako najave masovnog sudjelovanja srpskih glasača na sjeveru Kosova ne daju legitimitet tim izborima

Tri dana uoči održavanja srbijanskih parlamentarnih i općinskih izbora, UNMIK je ponovio stajalište da su općinski izbori koje Srbija namjerava organizirati i na Kosovu, nelegitimni i ništavni. Ipak, kako kažu, izbori neće biti spriječeni silom.

Glasnogovornik UNMIK-a Alexander Ivanko istaknuo je kako najave masovnog sudjelovanja srpskih glasača na sjeveru Kosova ne daju legitimitet tim izborima. Naglasio je i da ne bi bilo pametno silom spriječiti održavanje srbijanskih izbora u nedjelju.

Kosovski dužnosnici proteklih su dana izjavljivali da je sudjelovanje na parlamentarnim izborima druge države za građane s dvojnim državljanstvom dio uobičajene prakse, ali da su općinski izbori nešto drugo i da preko njih Srbi zapravo žele uspostaviti paralelna tijela vlasti s krajnjim ciljem podjele Kosova na srpski i albanski dio, zbog čega su ti izbori neprihvatljivi.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika