08.05.2008. / 19:08

Autor: Tanja Molvarec

VLADIMIR PUTIN NAJAVIO

Rusija će postati šesta najveća ekonomska sila

Putin ima i podršku predsjednika Dmitrija Medvedeva koji je naglasio je da će Putin i dalje igrati ključnu ulogu u razvoju zemlje idućih 12 godina

 Iako mu je isteklo vrijeme u kojem je bio predsjednik Rusije, Vladimir Putin i dalje kani voditi Rusiju prema boljoj budućnosti. To je najavio i u svom govoru u Dumi nakon što je izabran za premijera. Putin se obvezao stati na kraj rastućoj inflaciji i povećanju poreza u naftnoj industriji.

U svom govoru, istaknuo je među ostalim, da je glavni cilj njegove administracije svesti stopu inflacije na "jednoznamenkastu brojku u sljedećih nekoliko godina".Naime, iako se Rusija trenutno nalazi u desetoj godini ekonomskog rasta i unatoč tome što je mjesečna plaća porasla osam, a BDP šest puta, ulagači ističu da je najveći problem Rusije inflacija, rast cijena te, posljedično, opasnost od radničkih nemira.

Putin ima i velike ambcije učiniti od Rusije do 2020. jednu od ekonomskih svjetskih lidera.

"Kao prvo i najbitnije trebamo snažnu makroekonomsku situaciju. Povezano s tim, najveću pažnju posvetit ćemo svim aspektima financijske politike, u prvom redu svim mjerama kojima se reducira inflacija. Za nas je od vitalne važnosti zadaća da značajno pojačamo učinkovitost i stabilnost nacionalne ekonomije" najavio je Putin i dodao da će Rusija do kraja ove godine zamijeniti Veliku Britaniju kao šestu najveću ekonomsku silu.

Osim što je naglasio da su značajna izdvajanja potrebna i u zdrastvu, obrazovanju i infrastrukturi, obećao je porezne olakšice na kupnju dionica.

Putin ima i podršku predsjednika Dmitrija Medvedeva koji je naglasio je da će Putin i dalje igrati ključnu ulogu u razvoju zemlje idućih 12 godina.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika