14.05.2008. / 12:29

Autor: Petra Horvat

Heidelberg

Hrvati trijumfirali na 'sajmu drama'

Tena Štivičić i Mate Matišić su na hajdelberškom 'sajmu drama' osvojili tri nagrade

Spisateljica Tena Štivičić na 'sajmu drama' održanom u Heidelbergu za tekst " Fragile" osvojila je Europsku nagradu, te Nagradu za inovativni tekst.

Sudjelovanje na sajmu bilo je uspješno i za Matu Matišića čija je drama "Žena bez tijela" , po kojoj se snima i film, osvojila nagradu publike.

Tekst Tene Štivičić čitan je pred publikom i žirijem sastavljenim od teatrologa, ravnatelja kazališta i kritičara, a iduće će godine biti postavljen u Njemačkoj.

U konkurenciji za glavnu nagradu festivala bili su hrvatski pisci Ivana Sajko, Elvis Bošnjak sa dramom "Žice i žileti", Mate Matišić i Tena Štivičić. Zagrebačko kazalište mladih na festivalu je je gostovalo s predstavama "Vrata do" Renea Medvešeka, "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića, a kazalište Mala scena s predstavom "Padobranci (ili o umjetnosti padanja)" Ivice Šimića.

Hrvatska je ove godine bila zemlja partner festivala koji je osnovan prije tridesetak godina kako bi potaknuo stvaranje domaće drame. Domaćini festivala su osvojili Njemačku autorsku nagradu. Nagrada od deset tisuća eura se dodjeljuje za najbolji dramski tekst.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika