16.05.2008. / 09:09

Autor: Katarina Zorić

NOVI SUKOB NA HRT-U

Sanja Mikleušević nepoželjna na kolegijima

Sanja Mikleušević kaže da joj je Hloverkin zamjenik Majić poručio da na kolegijima nije poželjna

"Sanja Mikleušević-Pavić nije kažnjena. Ona se žalila. No, mi imamo proceduru da se kolegijima mora prisustvovati. Ona je rekla da je išla u šminku i da zato nije bila na kolegiju i kazna je povučena", rekla je to jučer na sjednici Vijeća HRT-a šefica informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić odgovorajući na pitanje vijećnice Darinke Janjanin “koja je kronologija i pozadina nedavnog kažnjavanja Mikleuševićeve 20 posto manjom plaćom".

No, ubrzo potom iz novinarskih se kuloara doznalo kako je kazna povučena jer je Mikleuševićeva ravnatelju Sutliću uputila oštar prosvjed, među ostalim rekla je i to kako joj je Hloverkin pomoćnik Dražen Majić nedavno preko izvršnog urednika Veljka Jančića poručio da ne dolazi na programske kolegije jer ondje nije poželjna, piše Večernji list.

Navodno je to učinio nakon što je na jednom kolegiju zamijenila Jančića, a Majiću nije godilo ono što je tad govorila.

"Odluka glavne urednice IP-a nije poništena zato što sam bila u šminki pa valjda stoga nisam došla na kolegij, kako se moglo čuti, nego zato što je tročlano povjerenstvo koje je oformio glavni ravnatelj Sutlić uvidom u činjenično stanje prihvatilo moju pritužbu i poništilo njezinu odluku kao neargumentiranu. Da budem direktna – glavna urednica jako dobro zna da za “nekoga” kolegija nisam bila u šminci, već na svom radnom mjestu. Podsjećam, ona je u medijima pokazala poznatu dosljednost u negiranju vlastitih tvrdnji da jesam pa nisam kažnjena iako postoji urudžbirani dopis s njezinim potpisom pa i ovu njezinu zadnju izjavu uzimam u revijalnom tonu", navodi Sanja Mikleušević.

Kaže da joj je Hloverkin zamjenik Majić poručio da na kolegijima nije poželjna te stoga ne vidi u čemu je uopće problem. Majić uzvraća kako nije istina da je Jančiću ikad kazao da nije poželjna na sastancima. "Preko mene joj to Majić nije poručio", izjavio je na koncu i Jančić.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika