17.05.2008. / 19:44

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Cannes prva četiri dana: Dominiraju glumice i hrvatske ljepotice

Prvu četvrtinu filmskog festivala u Cannesu obilježile su žene; Angelina Jolie kojoj je naš reporter Dean Sinovčić bio dovoljno blizu da joj zaviri u dekolte, Julianne Moore koju je oborio s nogu komplimentom i intervju s kojom ćete moći čitati u sljedećem broju Nacionala te Penelope Cruz, a najljepše su u Cannesu ipak bile hrvatske ljepotice koje je na Akvinta party u Cannesu pozvao Dmitrij Železnjak

Žene su obilježile prvu četvrtinu filmskog festivala u Cannesu, Angelina Jolie, Julianne Moore i Penelope Cruz apsolutne su gospodarice crvenog tepiha, a svojom su pojavom to i zaslužile. Angelina Jolie u prvom redu, rijetko se vide tako zgodne trudnice, naočito one koje očekuju blizance. Zadržala je mršavost, trbuh je decentan, usta su ljepša no ikad, a možete zamisliti kako joj u ovoj fazi trudnoće grudi izgledaju. Jako lijepo, vjerujte. Jolie je došla u Francusku s cijelom obitelji, suprugom Bradom Pittom i djecom, što rođenom, što usvojenom. Bazično su smješteni u kući u Provansi, prva dva dana festivala došli su zbog premijere crtanog filma «Kung Fu Panda» u kojem Jolie posuđuje glas, a slijedeći će tjedan doći zbog premijere novog filma Clinta Eastwooda «Changeling» s Jolie u glavnoj ulozi.
Kao trudnicu nisu je mogli maltretirati s intervjuima pa smo mi novinari bili podijeljeni u tri grupe po 35 novinara koji su imali prilike razgovarati o njoj. Kako filmski novinari iz cijelog svijeta nisu baš cvijet novinarstva tako su dominirala glupava pitanja o tome je li sretna što će uskoro ponovo roditi i slične nebuloze. Nije Jolie kriva, ali uskoro se našao netko gluplji od novinara, a to je glumica Lucy Liu. Naime, nakon Jolie u sobu su nam došli Dustin Hoffman i Lucy Liu koji također posuđuju glasove u crtiću «Kung Fu Panda». Dakle, pita novinar Hoffmana, kao pripadnika zlatne generacije američkog filma s kraja šezdesetih i početka syedamdesetih godina, što se treba danas dogoditi da se vrate stara vremena. On odgovori i kaže «neka Lucy Liu, kao pripadnica mlađe generacije, odgovori postoji li šansa da se nešto promijeni». E, tu ona krene nešto trkeljati o internetu i tome kako ne moraš izlaziti iz kuće, možeš polagati školske ispite preko interneta, i tu monologu nema kraja. Uh, kako smo odahnuli kada je završila.
Nije loša bila ni Julianne Moore, 47-godišnja glumica čiji je film «Blindness» otvorio festival u Cannesu. Moore mi je dala ekskluzivni intervju koji se može pročitati u slijedećem broju Nacionala i ponovno se pokazala iznimno šarmantnom. Prvo, kada je došla na intervju u hotelu Martinez uočio sam da je strašno mršava, ali njezin osmjeh je zarazan. U posljednjem broju francuskog Voguea našla se na naslovnici i kada sam joj rekao kako i u 47. godini izgleda seksipilno počela mi se beskrajno zahvaljivati i dobacila svojoj agentici «dajte mu još pola sata intervjua» uz objašnjenje «ipak sam ja samo ljudsko biće i volim čuti komplimente».
Treća žena koja je oduševila Cannes je Penelope Cruz koja je došla zbog novog, briljantnog filma Woodyja Allena «Vicky Cristina Barcelona». Dakle, Vicky je Rebecca Hall, Cristina je Scarlett Johansonn (i nije došla u Cannes), dvije Amerikanke koje dolaze u Barcelonu. Prva je naoko pristojna, druga prilično razuzdana, a obje želi zavesti lokalni slikar (Javier Bardem, nije došao u Cannes) koji se nedavno razveo od Marie (Penelope Cruz). Na konferenciji za novinare jedan je novinar rekao Woodyju Allenu kako je tema filma seks u troje te ga je pitao je li to on i sam poželio. Odgovor je bio Allenovski: «Ja jedva i s jednom ženom izađem na kraju, gdje bih s dvije. U svakodnevnom životu muškarac ne može funkcionirati s dvije žene, to je naporno i komplicirano. Na filmu, gdje su likovi veći od života, to je moguće pa sam to i napravio». S obzirom da se u tom menage a trois u dvije scene vidi kako se Penelope i Scarlett ljube, naravno da je jedan novinar pitao Peneope kako je bilo ljubiti Scarlett. «Vi ste četvrti novinar koji me je to pitao a ja još nisam smislila pametan odgovor», kratko mu je odgovorila i tako ga otkantala.
Naravno da je festival začinjen partyjima koji se, opet naravno, ne propuštaju. Opening night party u srijedu uvečer za film «Blindness» bio je uštogljen, na plaži hotela Carlton. U četvrtak se tulumarilo na račun hrvatske Akvinta votke. Naime, ako želiš poslovno uspjeti onda moraš promovirati svoj proizvod u Cannesu za vrijeme filmskog festivala a upravo je to učinio Dmitrij Železnjak sa svojom Akvinta votkom. On je, zajedno s čuvenim britanskim magazinom GQ, organizirao glamurozni party u prestižnom klubu Mint. Ujedno se povezao sa filmskom kompanijom Paramount Pictures te je na partyju promoviran njihov novi film «How to lose friends & alienate people». Da bi organizirao ovakav party i to u prvim danima festivala u Cannesu trebaš biti i te kako utjecajan i dobro organiziran, a Železnjak je pokazao da je upravo takav. Na partyju su se pojavili glumci iz filma Gillian Anderson i Simon Pegg, poznata britanska pjevačica Lily Allen i kanadska Natalie Imbruglia, glumica Mischa Barton i mnogi drugi, a za glazbu su bili zaduženi članovi grupe Gorillaz. Železnjak se pobrinuo da Akvinta votku uljepšaju i hrvatske djevojke pa su se na partyju pojavile Iva Jerković, Petra Maroja, Daria Zalović i Korana Gvozdić koje su od uzvanika odmah proglašene ne samo najljepšim djevojkama na partyju već i najljepšim djevojkama u Cannesu. Pili su se kokteli na bazi Akvinta votke koje su spravljali hrvatski i francuski barmeni a party je trajao do dva sata iza ponoći i apsolutno nitko ga nije napustio razočaran. Ja sam još malo produžio do Nikki Cluba, zadržao se do četiri ujutro, tek toliko da dobijem inspiraciju za ova tekst.
U petak uvečer tulumarilo se na partyju organiziranom u povodu filma «You and I» u kojem glume Mischa Barton i dvije Ruskinje iz grupe t.a.t.u. Nećete vjerovati, te su se dvije navodne pjevačice i navodne lezbijke umislile da znaju glumiti. Ma, kako da ne.

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika